Preusser-kartoffelsalat og honningglaseret skinke

æg-48 reJeg har de seneste uger haft lyst til kartoffelsalat og da nemlig.com så havde tilbud på en "familie-skinke", så skulle det være. Jeg valgte at lave en kartoffelsalat inspireret af vores naboland mod syd's køkken - med blandt andet hakkede æg og tern af syltede agurker. Skinken glaserede jeg med honning og sennep, fordi det elsker min ældste. Jeg ved faktisk ikke, om man også bruger det i Tyskland.

48 3 skinkeSkinken:

  • 1 stk røget skinke à ca 1 kg
  • 2 laurbærblade
  • Et par persillestilke
  • 1 tsk peberkorn
  • 4 spsk honning
  • 2 spsk dijonsennep
 

Kog skinken 30 minutter i vand tilsat laurbærblade, persillestilke og peberkorn. Sluk for kogepladen og lad gryden stå med skinken på eftervarmen i yderligere 15 minutter.

Fjern eventuelt net om skinken og læg den i et bagepapirbeklædt ovnfast fad. Bland honning og sennep og fordel det udover skinken.

Sæt fadet en forvarmet ovn på 250 grader, indtil glaseringen er gylden - pas på det går hurtigt. (Min kunne godt have fået lidt længere, men vi havde lige et midlertidigt strømsvigt på grund af lyn og torden, og det havde børnene altså ikke tid til at vente på gik over).

48 4 kart salKartoffelsalaten:

  • Ca 1300 g nye kartofler - skrællet og skåret i skiver
  • Salt og peber
  • 1 rødløg - fint hakket
  • 2 bladselleristængler - fint hakket
  • 6-8 syltede agurker - i små tern. Tag lidt fra til pynt
  • 1 håndfuld bredbladet persille - fint hakket. Tag lidt fra til pynt.
  •  ½ håndfuld frisk estragon - fint hakket
  • 1½-2 spsk dijonsennep
  • 2-3 spsk hvidvinseddike
  • 6 spsk god mayonnaise uden E-numre og andre uvedkommende ingredienser
  • 5 dl cremefraiche
  • 3 hårdkogte æg - skåret i tern. Tag lidt fra til pynt, inden du hakker dem.
 

Kog kartoffelskiverne i letsaltet vand, indtil de er "al dente". Overbrus dem med koldt vand og lad dem dryppe og køle af i et dørslag.

Bland rødløg, bladselleri, syltede agurker, persille, estragon, dijonsennep, hvidvinseddike, mayonnaise og cremefraiche. Smag til med salt og peber og eventuelt mere sennep og/eller eddike. Vend æg og de kolde kartofler i dressingen. Pynt med æg, persille og syltet agurk.

Yderligere:

  •  Sennep
  • Eventuelt lidt hakket sprød romainesalat
  æg tæt