Tortillas med pulled jerked pork og banan/bønne-salsa

pull 5Allerede i går aftes lagede jeg en næsten 2,5 kg stor nakkefilet skåret i store "lunser" i en smags-eksplosion af en marinade. I dag kom så både kød og marinade i stegesoen og fik en 4 timer lang tur i ovnen på 150 grader.

Jeg kunne sagtens have stegt den hel, skruet helt ned på 100 grader og have givet den 12 timer i ovnen, men så skulle jeg have sat den ind før fanden fik sko på - og det orkede jeg ikke i dag.

pull so rePulled jerked pork:

  • Ca 2,5 kg nakkefilet - skåret i ca 10 x 7 x 7 cm tern
  • 1 portion jerkmarinade - se opskriften længere nede på siden
 

Læg kødet i en stegeso eller gryde der kan gå i ovnen. (Husk at sætte stegesoen i blød i vand inden). Hæld jerkmarinaden over kødet og vend det lidt rundt. Læg låg på og sæt stegesoen i en kold ovn indstillet på 150 grader. Steg kødet i ca 4 timer - vend det rundt en enkelt gang undervejs.

Tag kødet op af marinaden og træk det fra hinanden med to gafler. Hæld eventuelt lidt af marinaden/stegeskyen over kødet eller giv det til i en skål ved siden af.

Jerkmarinaden:

  • 3 løg - skåret i mindre stykker
  • 5 fed hvidløg
  • 2 meget stærke friske chili - skåret i mindre stykker
  • 2 tsk piri piri-chiliflager
  • Saft af 2 appelsiner
  • Saft af 2 lime
  • ½ dl soyasovs
  • ½ dl olie
  • ½ dl eddike
  • 3 spsk rørsukker
  • 1 spsk tørret timian
  • 1 spsk hel spidskommen
  • 1 spsk hel koriander
  • 1 spsk hel allehånde
  • 1 spsk stødt kanel
  • 2 tsk hele sorte peberkorn
  • 1 tsk hele nelliker
  • 2 laurbærblade
  • 2 spsk paprika
  • 1 spsk røget paprika med top
  • 2-3 spsk salt
 

Kom hele herligheden i en foodprocessor7blender og kør det til en ensartet grød. Alternativt brug en stavblender, men så skal du have lidt mere tålmodighed.

salsa pull reBanan/bønne-salsa:

  • 2 dåser sorte bønner - skyllet og drænet
  • 3 rødløg - delt i kvarte og skåret i skiver
  • 2 hjertesalathoveder - fint snittet
  • 1-2 tsk chiliflager
  • 4-5 bananer - skåret i små tern
  • Saft af 1 citron
  • Saft af 2 lime
 

Vend bønner, rødløg, hjertesalat og chiliflager sammen i en skål. Kom banan i en anden skål og pres citron og limesaft udover og vend det godt rundt, uden bananen bliver smattet. Vend forsigtigt banan og citrussaft i bønne/salat-blandingen.

pull tall tæt reYderligere:

  • 12-15 (majs-)tortillas varmet efter anvisning på pakken
  • Cremefraiche
  • Ekstra limebåde