Pizza med pulled jerked pork og friskkogte majs - Stop spild af mad

pizza-hel-3 reVi fik jo pulled jerked gris i går, og havde masser af kød og marinade/stegesky til overs. Stegeskyen er røget i fryseren til en anden god gang (på nær 4 spsk), men kødet brugte jeg til en omgang virkelige lækre pizzaer til aftensmaden i dag.

Normalt laver jeg pizzabunde selv, men jeg faldt for et tilbud for en omgang færdig-tortilla-pizzabunde til 5 kroner pakken for hundrede år siden. Jeg har aldrig fået dem brugt, så de har bare ligget der i skabet og har gloet på mig lige siden, men i dag syntes jeg at de passede til "temaet". Faktisk synes jeg at de var helt ok i en snæver vendig, omend en anelse for søde. Det betød heldigvis ikke det helt store, da det stærkt krydrede kød havde power nok til overtrumfe sødmen.

Indlægget i dag er som oftest, når det gælder "Stop spild af mad-indlæg", ikke tænkt som en decideret opskrift, men mere som inspiration til, hvordan man kan få brugt sine rester.

pizza-tæt re"Opskrift":

  • 4 tortilla-pizzabunde
  • 4 spsk marinade/stegesky fra grisen
  • 4 håndfulde pulled jerked gris
  • 2 majskolber
  • 2 x 125 g frisk mozzarella - revet i mindre stykker
  • 10 cherrytomater i forskellige farver - skåret i halve
  • Lidt persille eller koriander
 

Kog majskolberne i letsaltet vand i ca 8 minutter. Lad dem dryppe af og skær så kernerne af kolberne.

Læg pizzabundene på en bageplade beklædt med bagepapir og fordel først marinade/stegeskyen og så kødet udover dem. Kom majsene på, og så osten. Fordel tomaterne på pizzaerne og pres dem lidt ned i fyldet.

Sæt pizzaerne i en forvarmet ovn på 200 grader i 6-8 minutter, indtil osten er smeltet. Drys med persille eller koriander og server.

pizza slice