Sliders x 3

Søndagsmiddagen bød på 3 forskellige slags sliders - en med saftige skiver af højrebssteak, bløde karameliserede løg og blåskimmelost, en thai-inspireret med grillet nektarin og spicy grøn karry-mayo og en traditionel med ost, agurkesalat, salat, ketchup og mayo. Lav din favorit eller alle tre slags.

steak reSteak-sliders

  • 2 store løg - halveret og skåret i skiver
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt og peber
  • 250-300 g bøf af oksehøjreb eller lignende
  • 3-4  spsk god mayonnaise
  • 4 spsk blåskimmelost - smuldret i mindre stykker
  • 1 håndfuld salatblade revet i mindre stykker
  • 8 sliderboller - varmet efter anvisning på pakken
 

Steg løgene bløde og gyldne på en pande. Krydr med salt og peber og hold dem lune.

Steg kødet på en gloende varm grillpande. Jeg kan lide mit meget rødt, så jeg giver det kun 1-1½ minut på hver side. Lad kødet hvile, imens du luner bollerne. Skær kødet i passende skiver.

Saml hver slider af en bolle smurt med lidt mayo, salat, skiver af kød, bløde løg og smuldret blåskimmelost.

thai sliders reThai-sliders:

  • 2 spsk god mayonnaise
  • 1 spsk grøn karrypasta - fra en thaikøbmand
  • Saft af en halv lime
  • 250 g hakket oksekød - formet til 8 små bøffer
  • Lidt olivenolie
  • Salt og peber
  • 2 nektariner - udstenet og skåret i skiver
  • 1  god håndfuld fint snittet rød spidskål
  • 8 sliderboller varmet efter anvisning på pakken
  • Eventuelt limebåde

Bland mayonnaise, grøn karrypasta og limesaft og lad det trække, imens du tilbereder resten. Krydr bøfferne med salt og peber og steg dem netop gennemstegte i lidt olivenolie på en pande. Imens steg nektarinerne på en grillpande, indtil de har fine grillmærker.

"Byg" hver slider af en bolle smurt med et godt lag grøn karry-mayo, snittet rød spidskål, en bøf og en skive grillet nektarin.

alm reSliders med ost og agurkesalat:

  • 1/3 agurk - skåret i tynde skiver
  • Salt og peber efter egen smag
  • 1 dl lagereddike
  • Sukker efter egen smag
  • 250 g hakket oksekød - formet til 8 små bøffer
  • 1 spsk olivenolie
  • 8 små skiver ost - jeg brugte gouda
  • 1 håndfuld salayblade - revet i mindre stykker
  • 2 tomater - skåret i tynde skiver
  • 1 rødløg - skåret i tynde ringe
  • 3 spsk god mayonnaise
  • 3-4 spsk ketchup
 

Drys agurkeskiverne med lidt salt og lad dem trække 5 minutter. Tør det værste salt væk og vrid agurkene. Kom eddike og agurker i en skål og smag til med sukker, peber og måske mere salt. Lad agurkesalaten trække, imens du tilbereder resten.

Krydr bøfferne med salt og peber og steg dem på den ene side. Vend dem og læg en skive ost på hver. Steg dem, indtil de er netop gennemstegte og osten er smeltet.

Du kender rutinen - saml og spis!

med låg re