Pasta med vannamei-rejer i spicy og cremet sovs

rejepa-re7Jeg har noget med rejer for tiden, så igen i dag fik rejer, selvom det ikke er så lang tid siden sidst. Denne gang sammen med pasta i en virkelig lækker tomatiseret flødesovs med både masser af chili, friske krydderurter og hvidvin i.

Resten af familien spiste bare retten, som den var, men jeg er jo salatafhængig, så jeg spiste en helt enkel salat med en syrlig dressing til. Selvom det ikke er "god skik" at spise ost på pastaretter med fisk og skaldyr, så gav jeg nu alligevel et stykke Grana til at rive af til - og fik ingen brok for det.

rejegryde2reOpskrift:

  • 300 g rå vannamei-rejer - kun med haleskal og uden tarme
  • 1 stort løg - finthakket
  • 2 stængler bladselleri - finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • 4 fed hvidløg - finthakket
  • 1 spsk finthakket frisk timian
  • 1 spsk finthakket frisk rosmarin
  • 1 spsk røget paprika - stærk
  • 1 spsk chiliflager
  • Peber
  • 1,5 dl tør hvidvin
  • 1 dåse flåede hakkede tomater
  • 1 grøntsagsbouillonterning - smuldret
  • 5 dl madlavningsfløde
  • Salt
  • 500 g pasta - kogt efter anvisning på pakken
  • Eventuelt lidt pastakogevand til at regulere sovsens "tykkelse"
  • Hakket persille til pynt
 

I en gryde stor nok til at rumme både pasta og sovs - steg løg og bladselleri i lidt olie 3-4 minutter, uden at det tager farve. Tilsæt hvidløg, timian, rosmarin, paprika, chiliflager og peber og lad det stege endnu 2-3 minutter - stadig uden at det tager farve.

Hæld hvidvin på og lad det koge op. Tilsæt flåede tomater, madlavningsfløde og bouillonterning og lad sovsen simre ca 5 minutter. Smag til med salt.

Kom rejerne i sovsen og lad denne koge hurtigt op. Vend den nykogte pasta i den varme sovs, drys med persille og server.

jYderligere:

  • Eventuelt friskrevet Grana eller Parmesan
  • Eventuelt en let grøn salat med olie/eddike-dressing