Kylling og grønt i cremet ajvarsovs

ajvarkylling-fad-nyMin fryser er så fyldt for tiden, at tager man først noget ud af den, så får man aldrig plads til det igen - du kender det sikkert, hvis du også elsker at købe på tilbud.  I går aftes røg en pose med "lårmix" ud af fryseren, da min datter skulle have noget andet derinde, og da det jo var umuligt at få plads til lårene igen - ja, så var kødet for aftensmaden i dag ligesom valgt. Heldigvis går kylling godt i hånd med ajvar, som jeg havde en god rest af fra i gårs aftensmad, så menuen bestemte nærmest sig selv.

Jeg brugte de grøntsager som jeg havde i forvejen - det samme skal du bare gøre. Det kommer sig ikke så nøje, om det er den ene eller anden slags, bare der kommer grønt i retten, ellers bliver den for tung.

ajvarkylling-tall-nyOpskrift:

  • 1 kylling - delt i 8 stykker eller tilsvarende mængde "lårmix"
  • 2 gulerødder - skåret i skiver
  • 1  squash - skåret i tern
  • 2 løg - delt i 4 og skåret i tynde skiver
  • 2-3 tomater - skåret i tern
  • 3-4 fed hvidløg - fint hakket
  • 1 lille håndfuld bredbladet persille - groft hakket
  • Salt og peber
  • 10 spsk ajvar - eventuelt hjemmelavet
  • 2 tsk tørret timian
  •  2-3 tsk chiliflager
  • 0,5 dl madlavningsfløde - jeg brugte Arla 18%
 

Bland gulerod, squash, løg, tomater, hvidløg og persille i et ovnfast fad og krydr dem med salt og peber. Placer kyllingen ovenpå grøntsagerne og fordel ajvar udover kød og grøntsager. Krydr med timian, chiliflager, salt og peber.

Sæt fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i 45-55 minutter. Når der er 15 minutter tilbage af stegetiden, tilsættes madlavningsfløden - forsøg at blande det lidt med de øvrige ingredienser i fadet. Sæt fadet tilbage i ovnen og lad retten få det sidste kvarter.

Endvidere:

  • Ris eller bulgur kogt efter anvisning på pakken
  • Eventuelt en let grøn salat