Revelsben med perlebygsalat

revel-tall-re nyRevelsben minder mig altid om mine børns farmor. I de næsten 15 år hun var min svigermor, da var der altid revelsben på julefrokostbordet hos hende. Jeg har hverken før eller siden fået bedre, men min egen udgave i dag sammen med en fyldig perlebygsalat var nu heller ikke så ringe endda.

Note til mig selv: Spørg farmor om opskriften på revelsben.

revel-tæt-re nyMine revelsben i dag var en lille sag på 600 g og selvom det måske lyder voldsomt, så er det kun lige nok til 2 personer, da der jo er et ret stort svind fra både ben og fedt, der smelter fra. Uanset størrelsen så er stegetiden nogenlunde den samme. Du kan eventuelt lægge 5-10 minutter til, hvis det er meget stort.

revel-tætt-re nyRevelsben:

  • 600 g svinebryst, stegestykke uden svær
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 lille tsk røget paprika
  • 1 kvist frisk timian - finthakket
  • 1 kvist frisk rosmarin - finthakket
  • Salt og peber
 

Rids fedtlaget i tern, hvis slagteren ikke har gjort dette og krydr stegen. Sæt stegen i et ovnfast fad - gerne med bagepapir. Sæt stegen i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 1,5 time. Lad stegen hvile utildækket 10-15 minutter og skær den så i tykke skiver.

revel-salat-re nyPerlebygsalat:

  • 2 dl perlebyg
  • ½ grøntsagsbouillonterning
  • 2 håndfulde fint snittet spidskål
  • 1 lille rødløg - halveret og skåret i tynde skiver
  • 1 stor gulerod - revet
  • 1 stor håndfuld groft hakket bredbladet persille
  • 1 stor håndfuld blåbær
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 lille tsk dijonsennep
  • 2 fed hvidløg - presset
  • Salt og peber
  • Ca 100 g feta - smuldret
 

Kog perlebyggen efter anvisning på pakken, men byt saltet ud med en ½ grøntsagsbouillonterning. Lad perlebyggen dryppe og køle af.

Bland den kolde perlebyg med spidskål, rødløg, gulerod, persille og blåbær. Bland en marinade af olivenolie, eddike, sennep, hvidløg, salt og peber. Vend marinaden i salaten og drys med smuldret feta.