Sandwich med flanksteak og østershatte à la crème

bdEfter en lang uge må fredagsmiddagen gerne være lidt nem, men samtidig også helst lidt lækker. Denne sandwich med saftigt oksekød og flødestuvede svampe lever til fulde op til begge krav.

Opskrift:

  • 1 flanksteak à  ca 400 g
  • 2 fed hvidløg - presset
  • 1 spsk paprika
  • Salt og peber
  • 250 g østershatte - revet i mundrette stykker
  • 3 dl madlavningsfløde - jeg brugte Arla 18%
  • Saft af en kvart citron
  • 1 ciabattabrød à 300 g - lunet i ovnen
  • 2-3 håndfulde rucola
  • 6-8 cherrytomater - skåret i halve eller kvarte
  • 2-3 spsk hakket bredbladet persille
 

Krydr kødet på begge sider med hvidløg, paprika, salt og peber og lad det gerne trække en times tid på køkkenbordet.  Steg kødet på en varm (grill)pande 3-5 minutter på hver side, alt efter tykkelse på stegen og hvor rødt, du ønsker kødet.

Samtidig på en anden pande - brun østershattene let uden fedtstof. Tilsæt madlavningsfløde og citronsaft og lad svampestuvningen simre, indtil den har en passende konsistens. Smag til med salt og peber.

Skær stegen i tynde skiver på skrå - som når man skærer en røget lakseside. Del det lune brød i 3-4 stykker på langs og halvér stykkerne. Fordel rucola, flanksteak, den varme svampestuvning, stykker af tomat og persilledrys i brødet og server.

fx