Salat med tre slags bønner og tuncreme

tuno rereI dag stod den på en fyldig salat med hele tre forskellige slags bønner - nemlig voksbønner, snittebønner og limabønner. Her til en virkelig lækker creme af tun rørt med mayonnaise og andre gode sager. Jeg gav også lunt ciabatta brød til, selvom salaten er ret mættende i sig selv.

tundressing reTuncreme:

  • 2 dåser tun i vand - drænet
  • 50 g kapers + lidt ekstra til pynt
  • 2 fed hvidløg - hakket
  • Saft af ½ citron
  • 4 ansjoser - groft hakket
  • Ca 125 g god mayonnaise uden E-numre eller andre uvedkommende ingredienser
  • Salt og peber
 

Blend tun, kapers, hvidløg, citronsaft, ansjoser og 1/3 af mayonnaisen  til en ensartet masse med en stavblender. Rør resten af mayonnaisen i med en ske og smag til med salt, peber og eventuelt mere citronsaft. Lad tuncremen trække på køl, imens salaten laves.

tunsalat reSalaten:

  • 2oo g friske snittebønner - nippede og skåret i mundrette stykker
  • 200 g friske voksbønner - nippede og skåret i mundrette stykker
  • 1 dåse limabønner - skyllet og drænet
  • 1 mini-romainesalathoved - revet i mundrette stykker
  • 1 lille håndfuld persillekviste
  • 10 cherrytomater - halveret
  • 10 sorte oliven med sten
 

Kog snittebønner og voksbønner i 6 minutter i letsaltet vand og overhæld dem straks med iskoldt vand. Lad dem dryppe godt af. Arranger alle ingredienser indbydende på et fad.

tun-tall-2-re2 reEndvidere:

  • Lunt ciabatta eller andet godt brød