Baharat-krydret oksegryderet med aubergine, og appelsinsalat med mynte og feta

hdMiddagen i dag bød på en libanesisk inspireret gryderet med strimler af okseinderlår, aubergine og libanesisk baharat, som du kan læse om her. Til gryderetten  fik vi bulgur og en flot salat med appelsiner (som er ved at være rigtig gode igen), frisk mynte og cremet feta. En libanesisk husmoder ville givetvis ryste opgivende på hovedet, men ikke desto mindre smagte det dejligt.

Libanesisk inspireret gryderet med aubergine:

  • 500 g okseinderlår i strimler
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk libanesisk baharat - alternativt 1-½ tsk hver af stødt kanel,  stødt allehånde, stødt nellike, stødt bukkehorn, stødt sort peber, stødt ingefær og friskrevet muskatnød
  • 1 godt knips chiliflager
  • Salt
  • 1 løg - skåret i smalle både
  • 1 porre - skåret i ringe
  • 1 aubergine - skåret i mundrette tern
  • 3 gulerødder - skåret i skiver
  • 1 tommelfingerstort stykke frisk ingefær - finthakket
  • 3-4 fed hvidløg - finthakket
  • 1 dåse flåede tomater + 1 dåse vand
  • Lidt friske mynteblade
  • 1 frisk chili - skåret i tynde skiver
  • Ca 3 dl tyrkisk yoghurt
  • Bulgur kogt efter anvisning på pakken
 

Brun kødet grundigt i olivenolie og krydr med baharat, chiliflager og salat. Tilsæt løg, porre og aubergine og steg yderligere ca 5 minutter. Kom gulerødder, frisk ingefær og hvidløg i gryden og steg endnu et par minutter, inden flåede tomater og vand tilsættes. Lad retten simre ca 1 time. Smag til med salt og pynt med mynteblade og frisk chili. Server med appelsinsalaten, bulgur og en klat kold yoghurt.

bh1Appelsinsalat med mynte og feta:

  • 1 hjertesalathoved - plukket i mindre stykker
  • 2 håndfulde rucola
  • 1 lille håndfuld mynteblade
  • 2½ appelsiner - uden skræl og skåret i skiver + saften af ½
  • 1 rødløg - skåret i tynde ringe
  • Ca 75 g feta - smuldret
  • 8-10 sorte oliven med sten
 

Bland hjertesalat, rucola og mynteblade i en skål og pres appelsinsaft udover.. Arranger appelsin, rødløg, feta og oliven indbydende ovenpå salaten.