Kyllingesalat med ris og avokado, samt spicy dressing med karry og mangochutney - Stop spild af mad

bvbDe fleste kender vist til at have en rest ris tilovers, hvor der ikke rigtig er nok til at spise dem som tilbehør på traditionel vis. Man nænner jo heller ikke at smide dem ud, så de kommer i køleskabet, hvor de står et par dage, hvorefter de så alligevel bliver smidt ud. Det er rigtig synd, for sådan en omgang kogte ris kan faktisk holde sig i hele 10 dage, hvis de ikke for lov til at stå for længe, inden de kommer på køl. Samtidig er en rest ris nem at få brugt i nye retter - f.eks i fyldte peberfrugter, i frikadellefars, eller til at gøre en suppe eller salat mere fyldig. I dag brugte jeg netop en rest ris fra i går til at gøre vores salat med to lidt for små kyllingebryster mere mættende - og så smagte det ovenikøbet samtidig godt. Har du ikke en rest ris, så kan du naturligvis koge dem til lejligheden.

huOpskrift:

  • 2 kyllingebryster
  • Saft af ½ saftig lime
  • 2 tsk Sriracha chilisovs
  • Salt og peber
  • 1 spsk olivenolie
  • Ca 5 dl kolde kogte ris
  • 1 hjertesalathoved - revet i mindre stykker
  • 1 stor (flerfarvet) gulerod - i tynde strimler - jeg brugte kartoffelskrælleren
  • 2 små avokado - skåret i både og vendt i lidt limesaft
  • 1 portion dressing med karry og mangochutney - se opskriften længere nede på siden.
 

Bland limesaft, chilisovs, salt og peber, vend kyllingebrysterne heri og lad dem marinere en halv times tid. Lav eventuelt dressingen i mellemtiden.

Steg kyllingebrysterne netop gennemstegte i lidt olie på en middelvarm pande (15-20 minutter alt efter størrelse), I mellemtiden - bland hjertesalat og ris sammen på et fad og arranger gulerod og avokado ovenpå.

Skær de færdigstege kyllingebryster i skiver og vend dem i stegeskyen, inden de lægges på salaten. Server med dressingen og eventuelt lidt groft brød.

karrydressing reDressing med karry og mangochutney:

  • 4 spsk cremefraiche
  • 3 spsk god mayonnaise uden E-numre og andre uvedkommende ingredienser
  • 3 spsk stærk mangochutney - hak den eventuelt lidt, hvis der er store stykker frugt.
  • 1 tsk Sriracha chilisovs
  • 2 tsk karry
  • 1-2 spsk eddike
  • Salt og peber
 

Rør alle ingredienser sammen til en dressing og lad den gerne trække lidt på køl.

lo