Burgere med sprød mørksej og tartarsovs, samt spicy fritter af søde kartofler
Dagens menu bød på en fast food-klassiker i en lidt sundere og en del mere velsmagende udgave - nemlig fiskeburgere med fritter og tartarsovs. Til forskel for de fiskeburgere, som man f.eks kan købe hos Kongen eller Klovnen, så var der rent faktisk rigtig friskfanget fisk i mine. Samtidig skruede jeg en del ned for fedtet i både panering, fritter og tartarsovs og tilsvarende op for smagen.
Fiskeburgeren:
- 4 mørksejfileter à ca 100 g
- Salt og peber
- 1 spsk paprika
- 1 håndfuld hvedemel
- 1 æg - sammenpisket
- 2 håndfulde cornflakes
- 1 spsk olivenolie
- Ca ½ portion tatarsovs - den anden halvdel skal bruges som dyppelse til fritterne. Se opskriften længere nede på siden.
- 8-10 sprøde salatblade
- 2-3 tomater - skåret i skiver
- 4 bløde boller - skåret over og ristet
Kom cornflakes i en frysepose og knus dem med håndroden. De skal ikke laves til mel, men stadig have lidt struktur.
Bland salt, peber, paprika og mel i en frysepose. Kom fiskefileterne i posen, pust posen op og ryst grundigt, så fileterne bliver dækket af mel.
Dyp hver filet på begge sider i sammenpisket æg og derefter i knust cornflakes. Læg fileterne i et ovnfast fad beklædt med bagepapir smurt med lidt olivenolie. Bag fiskene i ca 15 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader. (Eventuelt sammen med fritterne).
Fordel fisk, salat, tomat og tatarsovs i de 4 boller og server.
Tartarsovsen:
- 3 dl cremefraiche
- 6 spsk syltede agurker i små tern
- 3 spsk finthakket løg
- 4 spsk grofthakkede kapers
- 3 spsk finthakket persille
- Revet skal af 1 lille citron + 2-3 spsk af saften
- ½ tsk paprika
- Salt og peber
Bland alle ingredienser og lad gerne sovsen trække lidt på køl inden servering.
Spicy fritter af søde kartofler:
- Ca 8 søde kartofler - skrællet og skåret i både
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk røget stærk paprika
- Salt og peber
Vend kartoffelbåde, olivenolie og krydderier sammen i et ovnfast fad. Bag kartoflerne i en forvarmet ovn på 200 grader i 15-20 minutter.