Burgere med sprød mørksej og tartarsovs, samt spicy fritter af søde kartofler

baps tæt rereDagens menu bød på en fast food-klassiker i en lidt sundere og en del mere velsmagende udgave - nemlig fiskeburgere med fritter og tartarsovs. Til forskel for de fiskeburgere, som man f.eks kan købe hos Kongen eller Klovnen, så  var der rent faktisk rigtig friskfanget fisk i mine. Samtidig skruede jeg en del ned for fedtet i både panering, fritter og tartarsovs og tilsvarende op for smagen.

baps op rere

Fiskeburgeren:

  • 4 mørksejfileter à ca 100 g
  • Salt og peber
  • 1 spsk paprika
  • 1 håndfuld hvedemel
  • 1 æg - sammenpisket
  • 2 håndfulde cornflakes
  • 1 spsk olivenolie
  • Ca ½ portion tatarsovs - den anden halvdel skal bruges som dyppelse til fritterne. Se opskriften længere nede på siden.
  • 8-10 sprøde salatblade
  • 2-3 tomater - skåret i skiver
  • 4 bløde boller - skåret over og ristet
 

Kom cornflakes i en frysepose og knus dem med  håndroden. De skal ikke laves til mel, men stadig have lidt struktur.

Bland salt, peber, paprika og mel i en frysepose. Kom fiskefileterne i posen, pust posen op og ryst grundigt, så fileterne bliver dækket af mel.

Dyp hver filet på begge sider i sammenpisket æg og derefter i knust cornflakes. Læg fileterne i et ovnfast fad beklædt med bagepapir smurt med lidt olivenolie. Bag fiskene i ca 15 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader. (Eventuelt sammen med fritterne).

Fordel fisk, salat, tomat og tatarsovs i de 4 boller og server.

Tartarsovsen:

  • 3 dl cremefraiche
  • 6 spsk syltede agurker i små tern
  • 3 spsk finthakket løg
  • 4 spsk grofthakkede kapers
  • 3 spsk finthakket persille
  • Revet skal af 1 lille citron + 2-3 spsk af saften
  • ½ tsk paprika
  • Salt og peber
 

Bland alle ingredienser og lad gerne sovsen trække lidt på køl inden servering.

baps fritter reSpicy fritter af søde kartofler:

  • Ca 8 søde kartofler - skrællet og skåret i både
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk røget stærk paprika
  • Salt og peber
 

Vend kartoffelbåde, olivenolie og krydderier sammen i et ovnfast fad. Bag kartoflerne i en forvarmet ovn på 200 grader i 15-20 minutter.