Forloren hare med vildtsovs og rødbedesalat med æble og tørret abrikos

hare tall rere

Min store søn bad om forloren hare til aftensmad i dag og da jeg netop havde taget en pakke med hakket kalv og flæsk ud af fryseren i går aftes, så passede det jo som fod i hose. Jeg vidste også at jeg havde en pose bacon i fryseren og bacon er jo ikke længe om at tø op, så det var også fint nok. Da jeg fik den optøede bacon ud af posen, viste det sig dog at være "bacon-rester" i alverdens størrelser og former. Derfor er min hare beklædt med noget, der mest minder om bacon i sildebensmønster, men smagen var jo den samme.

Note til mig selv: Husk nu at skrive på de forbandede fryseposer - du kan IKKE huske, hvad der er i.

hare rereForloren hare og vildtsovs:

  • 800 g hakket kalv og flæsk - jeg brugte med 3-7 % fedt
  • 2 løg - groft revet
  • 1 stor gulerod - revet
  • 2 fed hvidløg - fint revet
  • 2 tsk hel allehånde - stødt eller kværnet
  • Salt og peber
  • 2 æg
  • 4 spsk hvedemel
  • Ca 2 dl mælk
  • Ca 250 g + 50 g bacon i skiver
  • 2 dl vand til fadet - eventuelt mere undervejs
  • 5 dl madlavningsfløde - jeg brugte Arla 18%
  • Ca 1 spsk vildtbouillon
  • 2 spsk ribsgelé
  • 1 spsk ketchup
  • Ca 50 g danablu
  • Lidt kulør
  • Lidt Maizena rørt op i vand
 

Bland kød, løg, gulerod, hvidløg, allehånde, salt, peber, æg, hvedemel og mælk til en ret lind fars. Hvis du synes at farsen er for fast, så tilsæt lidt mere mælk. Form farsen til en "hare" og læg den i et ovnfast fad. Beklæd haren med ca 250 g bacon og hæld 2 dl vand i bunden af fadet. Sæt haren i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 1 time. Dæk eventuelt med stanniol, hvis du synes at den er ved at blive for mørk. Hæld eventuelt mere vand i fadet, hvis det er ved at stege tørt.

Tag fadet ud af ovnen og lad haren hvile et lunt sted, imens du laver sovsen. Hæld stegeskyen fra fadet i en gryde gennem en si. Tilsæt det sidste bacon, madlavningsfløde, vildtbouillon, ribsgelé, ketchup og danablu og lad det simre ca 5 minutter, indtil osten er smeltet og stegeskyen er kogt lidt ind. Farv sovsen med kulør og fisk baconen op. Jævn sovsen med lidt Maizena rørt op i vand - lidt ad gangen, indtil du synes at den har den rette konsistens. Kog sovsen igennem og smag til med salt, peber og eventuelt mere ribsgelé.

hare salat reRødbedesalat:

  • 2 rå mellemstørrelse rødbeder - revet
  • 2 lilla gulerødder - revet
  • 2 æbler - skåret i små tern
  • 10-12 tørrede abrikoser - klippet i strimler
  • Saft af 1 citron
 

Bland alle ingredienser sammen.

Endvidere: