Græske muslinger

muslinger tall rererereI dag stod der friskdampede muslinger på menuen - ikke i den klassiske moules marinières-udgave, men i en græsk inspireret med tomat og feta. Muslinger smager skønt,  de er sunde, nemme at tilberede, ikke særlig dyre og så er de hyggelige at spise. Skynd dig afsted til fiskemanden.

musling gryde rerereGræske muslinger:

  • 1,5 kg blåmuslinger
  • 1 gulerod - i bittesmå tern
  • 1 stilk bladselleri - i bittesmå tern
  • 1 løg - finthakket
  • 3 fed hvidløg - finthakket
  • 1+1 dusk frisk timian - eventuelt hakket
  • 1 tsk tørret oregano
  • Peber
  • 1 stort knips chiliflager
  • 2,5 dl tør hvidvin
  • 1 dåse cherrytomater
  • Eventuelt salt
  • 100 g feta - smuldret
  • 1 lille håndfuld hakket persille
 

Skyl og skrub muslingerne godt med en stiv børste eller grov svamp. Kasser ødelagte muslinger og de muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod køkkenbordet

I en stor gryde - steg gulerod, bladselleri, løg, hvidløg, den ene dusk timian, oregano, peber og chiliflager et par minutter i olivenolie uden at det tager farve. Tilsæt hvidvin og lad det koge op, inden cherrytomaterne også tilsættes. Lad det koge 3-4 minutter uden låg.

Tilsæt muslingerne, læg straks låg på og lad dem dampe i 3-4 minutter. Smag suppen til med salt og drys med feta, persille og det sidste timian. Server straks sammen med godt brød. Kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig.

musling tæt re