Ovnbagt laks i vinøs paprikasovs og perlebyg vendt med frisk spinat og krydderurter

laks i fad reStart med at sætte perlebyggen over, da den skal koge længe. Min fik hele 45 minutter. Lav laksen i mellemtiden og vend så som det allersidste spinat og krydderurter i perlebyggen.

laks tæt reOvnbagt laks i vinøs paprikasovs:

  • 700 g laksefilet
  • Salt og peber
  • 1 stor porre - skåret i tynde skiver. Gem lidt af det grønne til pynt
  • 2 fed hvidløg - presset
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 spsk paprika
  • 1 tsk chiliflager
  • 2 tsk tørret basilikum
  • 2,5 dl tør hvidvin
  • 2 tomater - skåret i tern
  • 1 stor orange peberfrugt - skåret i små strimler
  • 5 dl fløde - jeg brugte Arla madlavningsfløde 18%
  • 1 grøntsagsbouillonterning - smuldret
 

Læg laksen i et ovnfast fad og krydr gavmildt med salt og peber. Klar porre og hvidløg i olivenolie. Tilsæt paprika, chiliflager og basilikum og steg endnu et minut. Hæld vinen på og lad alkoholen dampe af. Tilsæt tomat, peberfrugt, fløde og bouillonterning og lad det simre 3-4 minutter. Smag til med salt og peber og hæld så sovs og grøntsager over laksen. Bag i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 20 minutter. Drys med det grønne af porren som pynt.

laks og perle rePerlebyg med frisk spinat og krydderurter:

  • 3 dl perlebyg kogt efter anvisning på pakken, men en grøntsagsbouillonterning i vandet i stedet for salt.
  • 2 håndfulde spinat - hakket
  • 1 hånd persille - hakket
  • 1 håndfuld dild - hakket
  • 1 håndfuld basilikum - hakket
 

Lad den kogte perlebyg dryppe godt af og bland den så med spinat og krydderurter. Server straks.