Rødspætte med avocadosovs

rødspætte-e1412953577722 nyDagens fiskeret af små rødspættefileter rullet om revet citronskal, dild, og med en virkelig lækker avokadosovs, kogte kartofler og dampede sprøde grøntsager til - rigtig sommermad.

Rødspætter-ruller:

  • 12 små rødspættefileter
  • 1 god håndfuld rejer
  • Fint revet skal af 1 citron
  • Lidt dild
  • Salt og peber
  • 2-3 spsk smør

Krydr fiskene rigeligt med salt og peber. Rul hver filet om 2-3 rejer, lidt revet citronskal og en kvist dild. Læg rullerne i et ovnfast fad og læg en lille bitte klat smør på hver. Bag rullerne ca 12 minutter på 180 grader.

Avokadosovs:

  • 4 dl madlavningsfløde
  • 1 stor moden avocado
  • 1 hønsebouillonterning
  • Saft af 1 citron
  • 1 knips karry
  • Salt og peber
 

Halvdelen af madlavingsfløden sættes over i en gryde og tilsættes så bouillonterningen og karryen og simrer for lav varme.

Imens blendes avocadoen sammen med citronsaften og den anden halvdel af fløden. Lige inden servering  hældes avocado/fløde-massen i gryden med bouillonfløden og det hele bringes i kog under omrøring. Smag til med salt og peber og lad sovsen simere yderligere 1 minut.

Endvidere:

  • Kogte kartofler
  • Dampede grøntsager efter eget valg - f.eks gulerødder, asparges og romanescokål.