Taco med spicy andebryst og frisk salsa med sharonfrugt, avokado og majs

mex rereDet er hundrede år siden at jeg har skrevet et indlæg på bloggen, men jeg har ligget underdrejet af sygdom det meste af december og henover jul og nytår. Jeg er stadig lidt mat i koderne efter sådan en ordentlig omgang, men nu er jeg altså så småt på banen igen - omend ikke med de allermest komplicerede og arbejdskrævende retter.

Hvis du ligesom jeg har købt andebryster på tilbud efter julen, men ikke rigtig orker mere sovs og kartofler, så kan du her få opskriften på en lidt atypisk ret med and - nemlig spicy og saftige stykker af marineret andebryst i sprøde tacoskaller sammen med en frisk salsa, en god klat kølende skyr/cremefraiche og drys af finthakket frisk chili. Som min store søn sagde, da han hørte menuen: "Sådan er der vist ikke mange, der har spist and før os", men der blev da spist helt op og brummet velbehags-lyde over hele linjen.

mexi andebryst rereAndebrysterne:

  • 2 andebryster à ca 300 g
  • 1 spsk stærk røget paprika
  • 1 spsk hele korianderfrø - letstødt
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk oregano
  • Salt og peber
  • 2-3 spsk olivenolie
  • 3-4 fed hvidløg - presset
  • Saft af 1 lime
 

Rids andebrysterne i harlekintern på skindsiden - gerne ned i fedtlaget, men ikke helt ned i selve kødet. Bland en marinade af de øvrige ingredienser og vend andebrysterne godt rundt i denne. Lad kødet trække i marinaden på køl mindst et par timer, men gerne natten over. Vend kødet indimellem undervejs.

Krydr skindsiden med lidt ekstra salt og læg andebrysterne på en kold pande med skindsiden nedad. Indstil blusset på middel varme og steg brysterne i 10 minutter, indtil skindet er sprødt og lækkert gyldent. Vend andebrysterne og steg dem yderligere 10 minutter på kødsiden - stadig på middel varme. Lad kødet hvile utildækket i ca 10 minutter, inden det skæres i skiver.

mexi salsa re lySalsa:

  • 2 sharonfrugter - skåret i tern
  • 6 cherrytomater - skåret i tern
  • 4-5 håndfulde majs - optøede fra frost
  • 1 rødløg - fint hakket
  • 2 røde friske chili - skåret i bittesmå tern
  • 2 avokado - skåret i tern
  • Saft af 1 saftig lime
 

Vend alle ingredienser forsigtigt sammen, så det ikke smatter for meget. Både mine avokadoer og sharonfrugter var lidt til den modne side og det gik lidt ud over udseendet, men heldigvis ikke smagen.

Endvidere:

  • 8-10 tacoskaller lunet efter anvisning på pakken
  • 3-5 håndfulde salat i mundrette stykker - jeg brugte en blanding af iceberg, rose og frissé.
  • 2-3 dl cremefraiche, skyr eller tyrkisk yoghurt - jeg brugte en blanding af cremefraiche 18% og skyr.
  • Eventuelt ekstra frisk chili i små tern