Oste-bacon-bombe med bagt peberfrugt og chili

bacon reJeg har leget med ost i dag og det er der kommet en laber flødeost med rom, rosiner og valnødder og så denne lækre oste-bacon-bombe med bagt peberfrugt ud af. Den første sød og dessert-agtig og denne salt, krydret og med tydeligere ostesmag, men begge virkelig velsmagende og dejlig syndige.

bacon3 reOpskrift:

  • 1 rød, gul eller orange peberfrugt
  • 10 skiver bacon
  • 200 g flødeost
  • 100 g ekstra-lagret cheddar
  • 2 spsk revet løg
  • ½-1 tsk chiliflager
  • Salt og peber
 

Bag peberfrugten i ovnen ved 225 grader, indtil skindet er næsten helt sort og boblet op. I mellemtiden steg baconen godt sprød på en pande og læg det til side på fedtsugende papir.

Riv cheddar-osten og bland den med flødeosten, løg og chiliflager. Læg den færdigbagte peberfrugt i en frysepose, bind knude på posen og lad peberfrugten køle af 5-10 minutter i køleskab.

Træk skindet af peberfrugten og kassér det. Hak "kødet" fint. Bland det i ostemassen og smag til med salt og peber (husk at baconen også er salt). Lad ostemassen køle af mindst en time i køleskab.

Knus eller hak den færdigstegte bacon i små stykker. Form den kolde ostemasse til en kugle og rul den i bacon, så overfladen er helt dækket. Server med sprøde kiks.