Striploin steaks med ovnkartofler, stegte peberfrugter vendt med citron og hvidløg, samt danablu-smør med karamelliserede rødløg

dana re

Det er ikke helt af vejen med lidt selvforkælelse i form af en stor rød bøf og et godt glas rødvin. Hvis det udover at være superlækkert også gerne må være lidt nemt, så er du klikket ind på den rigtige opskrift.

Vi spiste sprøde ovnkartofler til i dag, men bagte kartofler er da også oplagte sammen med det virkelig lækre danablu-smør. Både de stegte peberfrugter og danablu-smørret vil også passe fint til kyllingefilet, svine- eller lamme-koteletter.

Start med at røre danablu- smørret, så det kan nå at blive koldt igen - eventuelt i fryseren.

danasmør reDanablu-smør med karamelliserede rødløg:

  • 100 g blødt smør + 1 spsk
  • 1 rødløg - finthakket
  • 100 g blød danablu
  • 3 spsk finthakket persille
  • Salt og peber
 

Tag smør og ost ud af køleskabet i god tid, så det ikke er for hårdt. Steg løget blødt og karamelliseret for forholdsvis lav varme i 1 spsk smør på en pande. I mellemtiden - rør smør og danablu sammen.

Bland ostemassen med de karamelliserede løg og hakket persille. Smag til med salt og peber. Stil smørret på køl indtil servering.

Dagens ovnkartofler var blot skrællede kartofler delt i kvarte og vendt i lidt olivenolie, herbes de Provence, salt og peber. Efterfulgt af ca 35 minutter i en 225 grader varm ovn.

dana rød reStegte peberfrugter:

  • 3-4 peberfrugter -gerne i forskellige farver - skåret i brede strimler
  • 1 stort rødløg - skåret i smalle både
  • 1 spsk olivenolie
  • Saft af ½ citron
  • 2 fed hvidløg - presset
  • Salt og peber
 

Steg peberfrugter og rødløg på en pande i lidt olivenolie, indtil løget har mistet sin skarphed. Peberfrugterne må gerne få lidt farve, men de skal ikke være helt uden bid.

Tag panden med de færdige grøntsager af blusset og pres citron og hvidløg udover. Krydr med salt og peber og vend det rundt.

Bøffer nydes bedst meget røde i vores familie, så de får kun 1 minuts tid på hver side på en gloende varm pande. Kan du bedre lide dem mediumstegt, så giv dem 2 minutter på hver side. Husk at krydre dem gavmildt med salt og peber, inden de ryger på panden.