Grønkålsalat med kylling, avokado og gedeost

kyllnyDet er vist ingen hemmelighed at jeg elsker "måltidssalater" - de er for det meste dejlig nemme at tilberede, de giver god lejlighed til at få ryddet lidt ud i gemmerne og så findes der ikke mange andre retter, hvor man i samme grad kan få lov til at "lege" med både forskellige farver konsistenser og smage - grønt, hvidt, rødt, sødt, surt, salt, bitter, umami, blødt, sprødt, cremet etc. Måltider af den slags er supertilfredstillende for både øjne, gane og mave og dagens salat var ingen undtagelse.kyl tæt reOpskrift:

  • 2 kyllingefileter
  • Saft fra 1 + 1 citron
  • 1 spsk herbes de Provence
  • 4 + 2 fed hvidløg - presset
  • 3 + 2 spsk olivenolie
  • Salt og peber
  • 2 tsk grovkornet sennep
  • 3-4 håndfulde fint snittet grønkål
  • 1 æble - skåret i tern
  • 1 avokado - skåret i tern
  • 100 g blød gedeost - i mindre stykker
  • 1 lille håndfuld valnøddekerner - groft hakket
 

Bland saft fra 1 citron, herbes de Provence, 4 fed presset hvidløg, 3 spsk olivenolie, salt og peber til en marinade og lad kyllingebrysterne marinere heri i mindst en time.

Steg kyllingefileterne gyldne og netop gennemstegte på en pande (9-10 minutter på hver side).

I mellemtiden: Bland en dressing af saft fra 1 citron, 2 fed presset hvidløg, 2 tsk grovkornet sennep, salt og peber i en salat-skål/fad. Vend grønkål og æbletern i dressingen.

Skær den færdigstegte kylling i skiver og lad dem køle lidt. Arranger kylling, avokado, gedeost ovenpå grønkålen og drys med valnødder. Giv eventuelt lidt godt brød til.