"Kartoffelklatkager" med chili, cheddar og forårsløg - Stop spild af mad

klatt nyDu kender sikkert godt det med at man får lavet for mange "ovnkartofler", fordi man lige napper et par kartofler mere for at være helt sikker på at der nu er nok. Når familien så er spist af, så står man med de samme to kartofler i overskud, som ikke er nok til endnu en omgang ovnkartofler og de egner sig heller ikke særlig godt til kartoffelmadder. Faktisk er de lidt triste, men man smider jo ikke mad ud, så de ender i køleskabet, hvor de får lov at ligge, indtil de afgår ved døden. Men det er rigtig dumt, de kan nemlig trylles om til lækre "kartoffelklatkager", der kan spises f.eks som en lun snack, sammen med suppe eller kolde i madpakken.

klat rå re

En kedelig rest "ovnkartofler" fra i forgårs. Oprindeligt krydret med herbes de Provence, salt og peber.

klat rereny"Kartoffelklatkager":

  • "Ovnkartofler" svarende til ca 2 bagekartofler
  • 1 æg
  • 100 g cheddar - revet
  • 1 tsk chiliflager + eventuelt lidt ekstra til pynt
  • 2 +2 forårsløg - fint snittet
  • Salt og peber
  • Ca 1 dl hvedemel
  • Olivenolie til stegning
  • 1,5 dl tyrkisk yoghurt
 

Kør kartofler, æg, cheddar og chiliflager med en stavblender, indtil du har en nogenlunde homogen masse. Rør 2 fint snittede forårsløg i kartoffelmassen og smag til med salt og peber.

Form ca 15 "klatkager" og vend dem i hvedemel på begge sider. Steg klatkagerne gyldne i olivenolie på en pande ved middelvarme. Vend dem kun én gang undervejs.

Server kartoffelklatkagerne lune med en lille klat yoghurt, lidt forårsløg og eventuelt et lille drys chiliflager på hver.