Cremet og fyldig suppe med majs, kartofler og laks

majssuppe reI dag stod der igen en suppe på menuen - en fyldig "alt i én-suppe" med både laks, kartofler, majs og andet grønt i. Udover at den smager rigtig godt og er nem at lave, så synes jeg også at farverne gør en glad i låget. Suppen mætter rigeligt i sig selv, så jeg serverede ikke brød eller andet til. Suppen smager iøvrigt også godt uden laks, hvis du er vegetar eller blot har lyst til et måltid uden kød/fisk.

Opskrift:

  • Ca 300 g fersk laks - skåret i mundrette stykker
  • 1 porre - halveret på langs og skåret i tynde skiver
  • 2 forårsløg - fintsnittet
  • 1 gulerod - skåret i små tern
  • 1 stængel bladselleri - skåret i små tern
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • ½ tsk tørret timian
  • 1 laurbærblad
  • ½ tsk chiliflager + ekstra til pynt
  • 1 spsk smør
  • 5-6 mellemstore kartofler - skrællet hvis nødvendigt og skåret i kvarte
  • 7,5 dl vand
  • 3 grøntsagsbouillonterninger - smuldret
  • 5 dl madlavningsfløde - jeg brugte Arla 18%
  • Ca 300 g majs - fra frost
  • Salt og peber
  • 1 bundt purløg
 

Steg porre, forårsløg, gulerod, bladselleri, hvidløg, timian, laurbærblad og chiliflager et par minutter i lidt smør i en gryde, uden at det tager farve. Tilsæt kartofler, vand og bouillonterninger og lad det koge under låg, indtil kartoflerne er 4-5 minutter fra at være møre.

Tilsæt madlavningsfløde og majs og lad suppen småkoge 4-5 minutter. Vend laksen forsigtigt i suppen, tag gryden af blusset og læg låg.  Lad laksen tilberedes i en den varme suppe - det tager 3-5 minutter og giv den hellere for lidt end for meget.

Pynt suppen med fintklippet purløg og eventuelt lidt chiliflager og server.

ms re