Dejlig dejlig dhal
Jeg forsøger at få ryddet lidt ud i mine køkkenskabe, så jeg ikke har så mange hele og halve poser og småsjatter af couscous, bulgur, forskellige slags ris og pasta, bønner og linser i alverdens farver etc. Derfor er dagens dhal lavet af to forskellige slags linser - grønne og røde, men har du kun den ene slags, så går det ligeså fint an.
Dhal:
- 2 løg - halveret og skåret i skiver
- 100 g smør
- 5 fed hvidløg - finthakket
- 1 tommelfingerstort stykke frisk ingefær - finthakket
- Stilkene fra et lille bundt frisk koriander - finthakket
- 2 tsk hel spidskommen
- 2 tsk hel koriander
- 1 tsk hel allehånde
- ½ tsk stærke chiliflager
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk paprika
- 1 dåse cherrytomater
- 4 dl vand
- 1,5 dl røde linser
- 1 dl grønne linser
- 1-1½ dl fløde - jeg brugte piskefløde
- Salt og peber
Klar de 2 løg i smør ved svag varme. I mellemtiden - stød eller kværn spidskommen, koriander, allehånde og chiliflager og bland det med gurkemeje, kardemomme og paprika.
Når løgene er næsten klarede - tilsæt hvidløg, ingefær og korianderstilke og steg endnu et par minutter. Tilsæt krydderiblandingen og steg yderligere et minut. Kom cherrytomater, vand og de 2 slags linser i gryden og lad retten simre under låg ved meget lav varme i 2 timer. Rør i retten et par gange undervejs.
Tilsæt fløden, varm retten igennem og smag til med salt og peber. Server retten med de karamelliserede løg, naanbrød og det øvrige tilbehør.
Karamelliserede løg:
- 2-3 løg - skåret i ringe
- 1-2 spsk olie
- Salt og peber
Steg løgene bløde og karamelliserede i olie ved svag varme. Krydr med salt og peber.
Endvidere:
- Naanbrød
- Tyrkisk yoghurt
- Eventuelt frisk koriander, limebåde og frisk chili