Dejlig dejlig dhal

dhal rereJeg forsøger at få ryddet lidt ud i mine køkkenskabe, så jeg ikke har så mange hele og halve poser og småsjatter af couscous, bulgur, forskellige slags ris og pasta, bønner og linser i alverdens farver etc. Derfor er dagens dhal lavet af to forskellige slags linser - grønne og røde, men har du kun den ene slags, så går det ligeså fint an.

dhal2 reDhal:

  • 2 løg - halveret og skåret i skiver
  • 100 g smør
  • 5 fed hvidløg - finthakket
  • 1 tommelfingerstort stykke frisk ingefær - finthakket
  • Stilkene fra et lille bundt frisk koriander - finthakket
  • 2 tsk hel spidskommen
  • 2 tsk hel koriander
  • 1 tsk hel allehånde
  • ½ tsk stærke chiliflager
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk paprika
  • 1 dåse cherrytomater
  • 4 dl vand
  • 1,5 dl røde linser
  • 1 dl grønne linser
  • 1-1½ dl fløde - jeg brugte piskefløde
  • Salt og peber
 

Klar de 2 løg i smør ved svag varme. I mellemtiden - stød eller kværn spidskommen, koriander, allehånde og chiliflager og bland det med gurkemeje, kardemomme og paprika.

Når løgene er næsten klarede - tilsæt hvidløg, ingefær og korianderstilke og steg endnu et par minutter. Tilsæt krydderiblandingen og steg yderligere et minut. Kom cherrytomater, vand og de 2 slags linser i gryden og lad retten simre under låg ved meget lav varme i 2 timer. Rør i retten et par gange undervejs.

Tilsæt fløden, varm retten igennem og smag til med salt og peber. Server retten med de karamelliserede løg, naanbrød og det øvrige tilbehør.

Karamelliserede løg:

  • 2-3 løg - skåret i ringe
  • 1-2 spsk olie
  • Salt og peber
 

Steg løgene bløde og karamelliserede i olie ved svag varme. Krydr med salt og peber.

Endvidere:

  • Naanbrød
  • Tyrkisk yoghurt
  • Eventuelt frisk koriander, limebåde og frisk chili