Boeuf sauté Stroganoff à la Persille

stroganoff rereDen stod på bøf Stroganoff hos os i dag. Hjemme hos os er det IKKE en simreret, hvor der er brugt timevis på at få kødet mørt, men er derimod en ret, hvor det skal gå tjept for ikke at det allerede møre kød ikke skal få for meget. Derfor skærer jeg kødet i lidt større stykke end de fleste nok gør og jeg lader også fløden til sovsen koge ind, før kødet kommer i, så kødet stadig er "mediumstegt", når retten er færdig.

Det "rigtige" er at servere pommes frites til, men jeg gav krydrede ovnkartofler, ovnbagt blomkål, samt lidt rucola vendt i olie/eddike-dressing til.stroganoff tall reOpskrift:

  • Ca 750 g oksefilet - skåret i stykker som en stor tommelfinger
  • 1 spsk + 1 spsk olivenolie
  • 150 g røget svinemørbrad - skåret i små tern
  • 2 rødløg - skåret i smalle både
  • 300 g markchampignoner - skåret i tykke skiver
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • Salt og peber
  • 4 dl fløde - jeg brugte Arla madlavningsfløde 18 %
  • 4 spsk paprika
  • 1 knips chiliflager
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • Ca 1 dl cremefraiche 38%
  • Persilledrys til pynt
 

Kom 1 spsk olivenolie, svinemørbrad og løg på en dyb pande og klar løgene. Tilsæt champignoner og steg yderligere et par minutter. Tilsæt hvidløg og krydr med salt og peber. Hæld fløden på og lad det simre, indtil fløden har en passende konsistens. (Hold den varm)

Sæt en stegegryde på blusset ved højeste varme og lad den blive godt varm. I mellemtiden vend kødet i paprika, chiliflager, salt og peber.

Kom 1 spsk olie i den varme stegegryde og tilsæt kødet. Steg kødet kort, imens der røres, så paprikaen ikke brænder. Så snart kødet har fået lidt "overflade" tilsæt tomatpuréen og lad den brune med i et minut. Bland flødeblandingen i kødet og lad det få et hurtigt opkog. Kom en stor klat cremefraiche i gryden, drys med persille og server straks.

blomkål re

Kartofler og blomkål i ovn:

  • 12-15 kartofler - skrællet og halveret
  • 1 blomkålshoved - befriet for de grønne blade
  • 2-3 spsk smør
  • 1 spsk herbes de Provence
  • Salt og peber
 

Kom kartofler og blomkål i et ovnfast fad. Fordel ca halvdelen af smørret på blomkålshovedet og resten i små klatter på kartoflerne. Krydr med salt og peber. Drys kartoflerne med herbes de Provence. Sæt i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 45 minutter eller indtil kartoflerne er gyldne og møre.