Fennikelsuppe med parmesancreme - Stop spild af mad

suppe-e1436053784117 ny

Dagens suppe er endnu en suppe tilsat rester - nemlig gårsdagens salat og en lille rest hummus, som sammen med "nye" råvarer blev til endnu et måltid, i stedet for bare at blive smidt ud. Indlægget er ikke ment som en decideret opskrift, men mere som inspiration til, hvordan man også kan bruge sine rester.

Til suppen serverede jeg brød, chiliolie og en lækker parmesancreme.

Fennikelsuppe:

  • 1 fennikel
  • 1 porre
  • Rester af gårsdagens salat - nok nogenlunde 1/4 broccoli, 1 asparges, 1 håndfuld spæde blandede salater og 4 mandler, men det kunne sagtens have været en rest af en anden slags salat eller måske kogte grøntsager fra dagen før - eller naturligvis bare frisk broccoli.
  • Ca 3 spsk hummus
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk smør
  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • 3 grøntsagsbouillonterninger
  • 1 spsk herbes de Provence
  • 1 tsk hele anisfrø
  • 1 liter vand
  • Salt og peber
 

Porre, fennikel og hvidløg klares i smørret. Gårsdagens salat eller tilsvarende tilsættes sammen med anisfrø og herbes de Provence og steges med et par minutter.

Vand, bouillonterninger og hummus tilsættes og bringes i kog. Lad suppen simre en halv times tid under låg.

Madlavningsfløde hældes i og hele herligheden blendes med en stavblender, indtil suppen er jævn. Lad suppen koge yderligere i  3-4 minutter og smag så til med salt og peber.

parmesan-e1436054755498 nyParmesancreme:

  • 30 g frisk revet parmesanost
  • 4 spsk cheasyfraiche
 

Rør de to ingredienser sammen.