Svinemørbrad med artiskokcreme

 

arti tall reEr du vild med vitello tonnato, så er jeg helt sikker på at denne sag også falde i din smag. Saftigt kød i tynde skiver med en fløjlsblød creme, serveret på et leje af rucola og med godt brød til. Velegnet til både en let middag, frokost, forret eller måske som tapasret og så kan både kød og artiskokcreme tilberedes dagen før og blot samles på selve dagen, hvis du skal have gæster og gerne vil undgå for meget stress og jag.

arti22

Opskrift:

 

Mørbrad:

  • 2 svinemørbrad - ca 2 x 500 g
  • 3 fed hvidløg - presset
  • 1 kvist rosmarin - finthakket
  • Salt og og peber
  • 2 spsk smør
 

Gnid kødet med hvidløg, rosmarin, salt og peber. Steg de hele mørbrad gyldne udenpå og let rosa indeni i smør på en stor pande - det tager 12-15 minutter alt efter tykkelse. Lad kødet hvile ca 15 minutter.

Artiskokcreme:

  • 1 glas grillede artiskokker i olie - 180 g drænet vægt. (Gem olien)
  • 3 dl cremefraiche - jeg brugte 38%
  • 3 fed hvidløg - grofthakket
  • Saft af ½-1 citron
  • Salt og peber
 

Blend artiskokker, 1 spsk af cremefraichen og hvidløg til en jævn masse. Rør resten af cremefraichen i med en ske og smag til med citron, salt og peber.

Persilleolie:

  • Olien fra artiskokkerne
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • Skal af 1 citron
  • Salt og peber
 

Blend alle ingredienser, indtil persillen er helt finthakket.

Endvidere:

  • 100 g rucola
  • Eventuelt lidt cherrytomater - skåret i halve
  • Groft hvedebrød
  • Eventuelt ekstra citronbåde
 

Bred rucolaen ud på et fad. Skær mørbraderne ud i tynde skiver og placer dem ovenpå rucolasalaten. Pensl kødet med persilleolien og fordel artiskokcremen ovenpå kødet næsten ud til kanten. Dryp med små klatter af persilleolien. Jeg ville også have pyntet med halve cherrytomater, men dem var der nogen, der havde spist. Server med groft hvedebrød og eventuelt smør.

arti tæt re