Kyllingehjerter i karry og salat i fine farver

hjerter i karry ny

Ja ja, nu skriver jeg det igen, men skulle du ikke have smagt kyllingehjerter, så skulle du se at få det gjort. Hvis du allerede har smagt disse små lækkerbidskener, så ved du, hvorfor jeg skriver som jeg gør. De smager simpelthen bare så godt, de er nemme at tilberede, de er sunde og så er de ovenikøbet billige. I dag fik vi dem i en cremet karrysovs sammen med ris og en lækker salat i skønne farver.

hjerter karry tættæt

Opskrift:

  • 1 kg kyllingehjerter
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stort løg - skåret i smalle både
  • 3 fed hvidløg - fint hakket
  • 2 spsk karry
  • 1 knips chiliflager
  • Salt og peber
  • 2 æbler - skåret små tern
  • Vand
  • 1 grøntsags fond du chef
  • 4 dl piskefløde
 

Brun hjerterne i lidt olie i en stegegryde. Tilsæt løg og hvidløg og steg yderligere et par minutter, men pas på at hvidløget ikke bliver branket. Krydr med karry, chiliflager, salt og peber og steg endnu et minut, inden æbletern og fond du chef også tilsættes. Hæld vand på, så det knapt dækker hjerterne og lad dem simre under låg i ca  1 time.

Tilsæt piskefløde til retten og lad sovsen koge ind til passende konsistens uden låg. Smag til med salt og peber. Server med ris og salat.

squash re

Salat i fine farver:

  • Saft af ½ citron
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg - presset
  • 1 bundt purløg - fint klippet
  • Salt og peber
  • 1 gul squash - skåret i tynde skiver
  • 4 tomater - skåret i skiver
  • 1 stor avokado - skåret i mundrette stykker
 

 Bland en marinade af citronsaft, olivenolie, hvidløg, purløg, salt og peber i en skål. Vend skiver af squash, tomat og avokado i marinaden straks inden servering.