Grillede nakkekoteletter med nye danske kartofler, sauté af fennikel, rødløg og ærter, samt hvidvinsflødesovs
Nakkekoteletterne blev i dag blot penslet med lidt olivenolie og krydret med frisk oregano, salt og peber. Herefter fik de ca 6 minutter på hver side ved medium temperatur og fik efterfølgende lov at hvile ca 10 minutter.
Sauté af fennikel, rødløg og ærter:
- 1 fennikel - trimmet, halveret og skåret i tynde skiver
- 1 spsk olivenolie
- 1 stort rødløg - skåret i smalle både
- 2 fed hvidløg - presset
- 6 dl ærter - optøet fra frost
- Salt og peber
Steg fennikel og rødløg næsten møre i lidt olivenolie på en pande. Giv fennikel et forspring på et par minutter, da den er længere tid om at blev mør og også gerne må få lidt farve.
Tilsæt hvidløg og ærter og steg indtil ærterne er gennemvarme. Smag til med salt og peber. Kom sautéen i en skål og hold den varm. Brug panden til sovsen.
Hvidvinsflødesovs:
- "Snasket" fra sautépanden
- 2 dl tør hvidvin
- 1 hønsebouillonterning - smuldret
- 4 dl fløde - jeg brugte halv piskefløde, halv Arla madlavningsfløde 18%
- Salt og peber
- Lidt kulør
Kog panden af med hvidvin og tilsæt den smuldrede bouillonterning. Hæld fløde på og lad sovsen simre, indtil den har en passende konsistens. Smag til med salt og peber og farv med lidt kulør.
Endvidere:
- Kogte nye kartofler