Krydrede kødboller med gule kokosris og sur/sød/hot kiwisalsa

kø re

En pakke dansk hakket svin blev gjort lidt mere eksotisk med krydderier og tilbehør i form af smukke gule ris kogt i kokosmælk med kardemomme og gurkemeje, samt en sur/sød/hot kiwisalsa. Dejlig mad i sommervarmen.

Kødbollerne:

  • 500 g hakket svin 10-12%
  • 2 mellemstr kogte kartofler
  • 1 æg
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt allehånde
  • 1 tsk stød korianderfrø
  • 1 knips chiliflager
  • Salt og peber
  • 1-2 spsk olie til stegning
 

Mos kartoflerne med en gaffel og bland dem med de øvrige ingredienser. Form farsen til 12-14 kødboller og steg dem gyldne og netop gennemstegte på en pande i lidt olie.

Gule kardemommeris:

  • 4 dl ris
  • 1 dåse kokosmælk - ikke light
  • Vand
  • 1 knips salt
  • 3-4 hele grønne kardemommekarpsler
  • ½ tsk stødt gurkemeje
 

Kog risene efter anvisning på pakken, men byt 4 dl af kogevandet ud med kokosmælk og kom 3-4 grønne kardemommekarplser og ½ tsk gurkemeje heri.

kiwi rere

Kiwisalsa:

  • 6 kiwi - skrællet og skåret i små tern
  • 2 forårsløg - fint snittet
  • 15 gule cherrytomater - skåret i både
  • 1 gul chili - skåret i små tern - styrke efter preference
  • Saft af  1 saftig lime
  • 1 spsk honning
  • 1 lille knips salt
 

Bland alle ingredienser sammen. Må gerne trække lidt på køl inden servering.