Løvstikkesuppe

løvstikke re

Man kan da ikke spise suppe, når det er så varmt i vejret - var hvad min datter svarede, da hun fik at vide at vi skulle have suppe til aftensmad i dag.  I "de varme lande" spiser de da masser af suppe og min datter vælger da også selv ofte suppe til forret, når vi er på ferie sydpå, så hvorfor skulle man ikke kunne gøre det i Danmark?  Suppe var ihvertfald, hvad vi fik og der blev da spist op, så mon ikke at de gik an alligevel.

Dagens suppe er med løvstikke, som jeg ellers ikke plejer at gør det så meget i. Hvilket egentlig er synd for det smager rigtig godt på sådan en nordisk køkken, mormor-agtig måde. Prøv selv.

løv3 re

Opskrift:

  • 3 porre - skåret i skiver
  • 1 spsk smør
  • 2 fed hvidløg - groft hakket
  • 1 mellem kartoffel - skrællet og skåret i tern
  • 8 dl kraftig grøntsags- eller hønsebouillon - eventuelt vand + terning
  • 1 supermarkedes øko-potte løvstikke - både blade og stilke
  • 1 mini-romainesalathoved - befriet for stokken
  • 2,5 dl piskefløde
  • Ca 3 spsk citronsaft
  • Salt og peber
 

Klar porrerne i lidt smør i en gryde. Tilsæt hvidløg og kartoffeltern og steg yderligere 1 minut, inden bouillonen hældes på. Lad det simre under låg i 10-15 minutter, indtil kartofler og porrer er helt møre.

Tilsæt løvstikke og romainesalat og lad suppen koge endnu 3 minutter. Tilsæt en trediedel af fløden og blend suppen jævn med en stavblender. Kom resten af fløden i og kog suppen op. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Endvidere:

  • Groft hvedebrød - mit blev ristet og gnedet let med hvidløg
  • 1,5 dl kold cremefraiche