Skindstegt kulmule og kartoffel/blomkålsalat med stenbiderrogn og dild

kulmule ddFiskemanden fristede med et godt tilbud på kulmulefilet med skind, så det kom på menuen i dag. Hvis du er en af dem, der ellers altid fjerner fiskeskindet, så skulle du altså prøve at spise det velkrydret og helt sprødstegt - det smager forrygende.

Jeg har et eller andet med kartoffelsalat for tiden, så igen i dag får du en opskrift under temaet "nye kartofler i lækker dressing". Dagens kartoffelsalat er specifikt kreeret som tilbehør til fisk eller skaldyr, da dressingen er rørt med kaviar. Jeg brugte stenbiderrogn med røgsmag fra Royal Greenland og kunne godt lide den ekstra krølle røgsmagen gav, men kan du ikke finde den eller foretrækker en kaviar uden, så går det sikkert også fint.

Det var egentlig ikke meningen at der også skulle være blomkål i kartoffelsalaten, men jeg havde ikke helt så mange kartofler, som først antaget, så kålen kom i for at strække retten lidt. Det smagte faktisk rigtig godt, så det kunne jeg sagtens finde på at gøre en anden gang. Vil du heller have en "ren" kartoffelsalat, så fordobl mængden af kartofler. Vil du hellere være fri for kartoflerne, så tror jeg såmænd også at salaten smager dejligt kun med blomkål.

kart salat re

Kartoffel/blomkålsalat:

  • 500 g nye kartofler med skæl - skåret i ca 1 cm tykke skiver
  • ½ blomkålshoved - delt i små buketter
  • 2,5 dl cremefraiche - jeg brugte 18%
  • 4 spsk ægte mayonnaise
  • 1 bundt dild - finthakket
  • Saft af ½ citron
  • 75 g stenbiderrogn (med røgsmag)
  • Salt og peber
 

Kog kartofler og blomkål netop møre i letsaltet vand. (Kartoflerne skal nok have et lille forspring alt efter størrelse). Hæld vandet fra de møre grøntsager, overskyl med koldt vand og lad dem dryppe af.

Bland en dressing af cremefraiche, mayonnaise, dild og citronsaft. Rør rognen i og smag til med salt og peber. Vend kartofler og blomkål i dressingen.

Skindstegt kulmule:

  • 500-600 g kulmulefilet med skind
  • 1 lille dusk citrontimian
  • Salt og peber
  • 2 spsk olivenolie
  • 1-2 spsk smør
 

Del fisken i portionsstykker og krydr med citrontimian, salt og peber. Steg fisken i 2-3 minutter på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Skru ned for blusset og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden) til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par spsk smør og lad det bruse op. Vend fisken og tæl til 10 -  og server.

rest salat re Dagens salat:  Spidskål, majs, radiser og dild med en marinade af olivenolie, hvidløg og citronsaft.