Nakkekoteletter med madagaskarpeber-creme, nye kartofler og sprød salat

kød fad re

Den stod på en af familiens livretter i går - nemlig store saftige nakkekoteletter med dejlig sprød stegeflade. Hertil fik vi nye danske kartofler, en enkel salat og en superlækker creme med grønne syltede madagaskarpeberkorn.

pebercreme re

Madagaskarpebercreme: 

  • 1 bananskalotteløg - finthakket
  • 100 g grønne peberkorn i lage - drænet vægt
  • 1 spsk smør
  • 1 fed hvidløg - finthakket
  • ½ dl cognac
  • 2-3 spsk Worcestershire sauce
  • 3 dl   cremefraiche 38%
  • 3 spsk finthakket persille
  • Salt og peber
 

Steg skalotteløg og peberkorn i lidt smør på en pande, indtil løgene er helt bløde og gyldne. Tilsæt hvidløg og steg yderligere 1 minut, men uden at det tager farve. Tilsæt cognac og Worcestershire sauce og lad det koge ind. Kom løg/peberblandingen i en skål og lad den køle af i køleskab. Bland den afkølede masse med cremefraiche og persille. Smag til med salt, peber og eventuelt lidt mere Worcestershire sauce.

sprød salat rere

Dagens salat bestående af fintsnittet hjertesalat og radiser i små tern, dryppet med lidt citronsaft, salt og peber.

kød tæt re

Nakkekoteletterne blev i går blot penslet med lidt olivenolie og krydret med frisk citrontimian, salt og peber. Herefter fik de ca 7 minutter på hver side ved medium temperatur og fik efterfølgende lov at hvile ca 10 minutter.

Endvidere:

  • Kogte nye kartofler