Sprøde fiskefrikadeller med avokado/kapers-creme
Indrømmet, hjemmelavet fiskefars smager bedst, men indimellem så falder jeg for et godt tilbud på på "færdig-fiskefars" eller så orker jeg bare ikke at skulle igang med at ordne, filetere og hakke friske fisk til fars og så ryger der en færdig-fars i indkøbskurven. Sørg blot for at købe en fars uden alverdens uvedkommende ingredienser og E-numre og pimp den med lidt ekstra krydderier eller gør som med dagens deller - panér dem i en hjemmelavet rasp af daggammelt rugsigtebrød, hvidløg og persille. Jeg gav bagte kartofler, blandet salat og en skøn avokadocreme med kapers til, men dellerne er også rigtig gode i en burger.
Sprøde fiskefrikadeller:
- 600 g fiskefars
- 150 g rugsigtebrød - jeg brugte bondebrød fra Kohberg
- 3 fed hvidløg
- 1 håndfuld persille
- Salt og peber
- Ca 1 spsk olivenolie
Kør brød, hvidløg, persille, salt og peber i en foodprocessor eller minhakker, indtil du har en ensartet "rasp". Form fiskefarsen til ca 10 frikadeller og vend dem på begge sider i raspen og tryk den lidt fast. Læg fiskefrikadellerne på en let oliesmurt bagepapirbelagt bageplade og dryp dem let med resten af olien. Bages ca 20 minutter i en 225 grader varm ovn. Vend dellerne en gang undervejs.
Avokado/kapers-creme:
- 2 avokado
- Saft af 1 citron
- 1 fed hvidløg - presset
- 2-3 spsk cremefraiche
- 5 spsk kapers
- Salt og peber
Blend avokado, citronsaft, hvidløg og halvdelen af cremefraichen til en ensartet masse med en stavblender. Rør kapers og resten af cremefraichen i avokadomassen og smag til med salt og peber - husk at kapersne er salte i sig selv.
Dagens salat af en færdigblandet "salatmix" bestående af iceberg, rødkål, hvidkål, gulerod og rucola beriget med stykker af skoleagurk, tomat, skalotteløg, persille og sorte oliven.
Endvidere:
- Citronbåde
- Et passende antal bagte kartofler