Røget sildepostej
Da jeg var barn elskede jeg sildepostej fra supermarkeds køledisk - den der i den blå og sølvfarvet rulle. Min mor plejede at pimpe postejen med hakkede hårdkogte æg og purløg og så fik vi den i enten en sandwich eller på rugbrød. Man kan vist stadig få sildepostej i blandt andet Kvickly, men den er desværre fuld af alverdens E-numre og andre unoder, så derfor har jeg kreeret min egen opskrift lavet af "rigtige" råvarer og har desuden skruet lidt op for "toppingen".
Opskrift:
- 2 pæne røgede sild - befriet for skind og ben
- 150 g flødeost - jeg brugte Philadelphia
- 1 spsk grov sennep
- ½ bundt dild - finthakket
- Salt og peber
- 3 hårdkogte æg - grofthakket
- 6 radiser - finthakket
- 4-5 cornichoner - skåret i tynde skiver
- Det grønne af 3 forårsløg - fint snittet
Rør røget sild, flødeost, sennep, dild, salt og peber grundigt sammen til en jævn postej. Pas på med saltet, da silden er salt i forvejen.
Pynt sildepostejen med hakkede æg, radiser, cornichoner og forårsløg og server den med groft brød.