Røget sildepostej

sild alt re

Da jeg var barn elskede jeg sildepostej fra supermarkeds køledisk - den der i den blå og sølvfarvet rulle. Min mor plejede at pimpe postejen med hakkede hårdkogte æg og purløg og så fik vi den i enten en sandwich eller på rugbrød. Man kan vist stadig få sildepostej i blandt andet Kvickly, men den er desværre fuld af alverdens E-numre og andre unoder, så derfor har jeg kreeret min egen opskrift lavet af "rigtige" råvarer og har desuden skruet lidt op for "toppingen".

sild røget i skål re

Opskrift:

  • 2 pæne røgede sild - befriet for skind og ben
  • 150 g flødeost - jeg brugte Philadelphia
  • 1 spsk grov sennep
  • ½ bundt dild - finthakket
  • Salt og peber
  • 3 hårdkogte æg - grofthakket
  • 6 radiser - finthakket
  • 4-5 cornichoner - skåret i tynde skiver
  • Det grønne af 3 forårsløg - fint snittet
 

Rør røget sild, flødeost, sennep, dild, salt og peber grundigt sammen til en jævn postej. Pas på med saltet, da silden er salt i forvejen.

Pynt sildepostejen med hakkede æg, radiser, cornichoner og forårsløg og server den med groft brød.

sild tæt re