Grydestegt kylling med sherry, svampe og cremefraiche, samt salat af friske bønner

sherry kyl tal re

Kylling så mør at den falder af benene sammen med champignons og porrer i en lækker cremet sherrysovs - ikke en speciel køn ret, men meget delikat. Dog også en lidt fed sag, så en bønnesalaten med den lidt skarpe dressing til er næsten et must for at måltidet skal gå op i en højere enhed. Udover salaten gav jeg bulgur til, men ris eller ovnkartofler vil også smage godt til.

sherry kyl gryde re

Kylling med sherry:

  • 1 kylling à ca 1200 g - soigneret og parteret i 8 stykker
  • Salt og peber
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stor porre - skåret i ringe
  • 250 g champignons - skåret i skiver
  • 3 fed hvidløg - presset
  • 3 kviste frisk rosmarin
  • 3 dl tør sherry
  • Eventuelt lidt vand
  • ½-1 hønsebouillonterning - smuldret - smag dig frem
  • 3 dl cremefraiche 38%
  • Et grønt drys af purløg eller persille til pynt
 

Krydr kyllingestykkerne grundigt med salt og peber og brun dem godt i lidt olivenolie en stegegryde. Tag kødet op og læg det til side. Steg porre og champignons 4-5 minutter i samme stegegryde, men uden at porren tager synderlig farve. Tilsæt hvidløg og rosmarin og steg endnu 1 minut.

Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden og hæld sherry på. Det skal dække ca 3/4 af kødet - ellers spæd til med lidt vand. Lad kyllingen simre ca 45 minutter under låg - vend kødet et par gange undervejs og hæld eventuelt også lidt mere vand på, hvis nødvendigt.

Tag kyllingen op af gryden og rør smuldret bouillonterning og cremefraiche i stegeskyen. Kom kødet tilbage i gryden og lad retten simre, indtil sovsen har en passende konsistens. Drys retten med lidt purløg eller persille og server med bulgur og bønnesalat.

bønnesalat re

Bønnesalat:

  • Ca 350 g friske grønne bønner - nippede
  • Salt og peber
  • 1 tsk grov sennep
  • 2 fed hvidløg - presset
  • 1 tsk finthakket frisk rosmarin
  • 2-3 hvidvinseddike
  • 3-4 spsk olivenolie
  • 1 rødløg - finthakket
  • 1 håndfuld pinjekerner
 

Damp bønnerne i letsaltet vand i 6 minutter og overskyld dem straks med iskoldt vand. Lad dem dryppe godt af i en si.

I mellemtiden - pisk en dressing af grov sennep, hvidløg, rosmarin, eddike, salt, peber og olivenolie - tilsæt olien lidt efter lidt, imens du pisker.

Vend de afdryppede bønner, rødløg og dressingen sammen i en skål. Rist pinjekernerne på en varm tør pande, men pas på at de ikke bliver for mørke. Drys bønnesalaten med pinjekernerne.

Endvidere:

  • Bulgur kogt efter anvisning på pakken