Rødbedesalat med æble og gedeost

rødbede reDenne rødbedesalat smager dejligt alene, eventuelt med lidt brød til, men naturligvis også som tilbehør til både kød, kylling eller fisk. Gå efter de små rødbeder, når du køber ind - de smager bedst og har ikke den jord-bismag, som grovere rødbeder godt kan have. rødbede tæt reOpskrift:
  • Ca 500 g rødbeder
  • Salt og peber
  • Saft fra 3 citroner
  • 3 fed hvidløg - groft hakket
  • 1 spsk grov sennep
  • 1 lille håndfuld + 1 stor håndfuld persille - groft hakket
  • 3 spsk olivenolie
  • 100 g blandede spæde salater
  • 2 æbler - skåret i tern og dryppet med lidt citronsaft for ikke at blive brune
  • 100 g gedeost
 

Kog rødbederne i letsaltet vand i ca 30 minutter eller indtil de er møre. I mellemtiden - blend citronsaft, hvidløg, sennep og 1 lille håndfuld persille med en stavblender. Tilsæt olivenolien lidt efter lidt, imens du stadig kører med stavblenderen. Smag dressingen til med salt og peber.

Hæld vandet fra de færdigkogte rødbeder og overhæld dem med koldt vand. Gnid skrællen af rødbederne og skær dem i tern. Bland rødebedetern og dressing i en skål. Tag 2-3 spsk dressing fra til pynt.

Bland de spæde salatblade og æbletern på et fad. Fordel rødbederne ovenpå salaten. Hvis ikke al dressing ikke er optaget af rødbederne, så dryp også den på. Fordel gedeosten i små klatter på salaten og dryp med dressingen, du satte til side. Drys med resten af persillen.