Parmesan/persille-farseret svinemørbrad med pasta og tomatflødesovs
- 1 svinemørbrad à ca 550 g - soigneret
- 175 g frisk parmesan - skåret i mindre stykker
- 1 håndfuld persille
- 4+2 fed hvidløg - presset
- Salt og peber
- 2 spsk olivenolie
- 1 løg - hakket
- 1 knips chiliflager
- 1 spsk herbes de Provence
- 1 dl tør hvidvin
- 1 dåse flåede hakkede tomater
- 2 dl piskefløde
- 400 g penne eller anden pasta - kogt en anelse mindre end anvist på pakken
Skær først et dybt snit på langs af mørbraden og læg så flere mindre snit, så kødet bliver så fladt som muligt. Bank kødet yderligere fladt med håndroden eller en kødhammer. Krydr kødet med salt og peber.
Hak parmesan, persille og 4 fed hvidløg meget fint - eventuelt i en minihakker - og fordel blandingen på kødet. Rul kødet stramt som en roulade og fæstn med kødnåle eller kødsnor. Brun mørbraden på alle sider i olivenolie i en stegegryde. Tag mørbraden op og læg den til side.
Klar løget i gryden og tilsæt chiliflager, herbes de Provence og resten af hvidløget. Hæld hvidvinen på og lad alkoholen fordampe, inden dåsetomaterne blandes i. Læg mørbraden tilbage i gryden og lad den simre under låg i ca 25 minutter eller til den er svagt rose indeni. Vend mørbraden en gang undervejs.
Tag mørbraden op af gryden og lad den hvile ca 10 minutter. I mellemtiden - tilsæt fløde til tomatsovsen og kog det lidt ind. Smag til med salt og peber og vend pastaen i. Skær mørbraden i skiver og server sammen med pastaen med tomatsovs og en grøn salat.
Dagens salat af romainesalat, cherrytomater, sorte oliven og persille med olie/eddike-vinaigrette med masser af hvidløg.