Krebinader à La Méditerranée og salat med grillet grønt og harissa-vinaigrette

a-la-mediterranee-2rere

Dagens danske hakkede svinekød og tilbehør blev lige sendt på en solskinstur rundt i landene ved Middelhavet, inden det landede på middagsbordet. Kødet blev krydret med fransk grov sennep og herbes de Provence, i sovsen kom der italienske soltørrede tomater og salaten var med græske oliven og en vinaigrette med harissa fra Tunesien. Jeg gav også kogte kartofler til, som godt nok var danske, men til gengæld i tre forskellige farver. Helt almindelig kartofler passer naturligvis ligeså fint til og det samme ville bulgur gøre. Krebinader er for de uindviede en sammentrækning af karbonader og krebinetter, som er betegnelsen vi bruger herhjemme, fordi jeg har opgivet at finde ud af, hvad der er hvad.

krebi-reKrebinader à La Méditerranée:
  • 500 g hakket svinekød ca 10% fedt
  • 1 spsk grov sennep
  • 1 tsk herbes de Provence
  • Salt og peber
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 løg - skåret i smalle både
  • 2 fed hvidløg - presset
  • 3 store spsk soltørrede tomater i små tern
  • 1 tsk tørret timian
  • 200 g flødeost
  • Ca 3 dl vand
  • 1 hønsebouillonterning - smuldret
  • 1 håndfuld persille - finthakket til pynt
 

Bland kødet med sennep, herbes de Provence, salt og peber og form det til 4 bøffer. Brun kødet på begge sider i lidt olivenolie på en dyb pande. Tag kødet af panden og læg det til side.

Klar løgene på samme pande og tilsæt hvidløg, tern af soltørrede tomater og timian og steg yderligere et par minutter. Kom flødeost, vand og bouillonterning på panden og pisk det jævnt.

Kom kødet tilbage på panden og lad det simre, indtil kødet er netop gennemstegt og sovsen har en passende konsistens. Tilsæt eventuelt lidt mere vand, hvis du synes, at sovsen er blevet for tyk. Smag til med salt og peber og drys med persille.

grillet-salat-reSalat med grillet grønt og vinaigrette med harissa:
  • 2 snackpebre - befriet for kerner og frøstol og skåret i mindre stykker
  • 1 stor håndfuld grønne bønner - nippede
  • ½ bundt grønne asparges - trimmede
  • 1 lille romainesalathoved - revet i mindre stykker
  • 1 håndfuld sorte oliven med sten
  • 1 håndfuld persille - groft hakket
  • 4 spsk olivenolie
  • 3 spsk hvidvinseddike
  • 1 stor tsk harissa
  • 3 fed hvidløg - presset
  • Salt og peber
 

Steg snackpebre, asparges og bønner på en tør grillpande, indtil de har fine grillmærker. (Friske bønner skal have mindst 5 minutter, for ikke at give ondt i maven).

Fordel romainesalaten på et serveringsfad og placer de grillede grøntsager ovenpå. Drys med oliven og persille. Pisk olivenolie, hvidvinseddike, harissa, hvidløg, salt og peber sammen til en vinaigrette og hæld den over salaten.

Endvidere:

Kartofler eller bulgur