Spaghetti-squash og kødsovs med aubergine og rødvin
Jeg havde faktisk aldrig lavet spaghetti-squash før i dag, men da min "grøntsagspusher" havde tilbud på et stort økologisk eksemplar til en tyver, så var det jo oplagt at kaste sig ud i forsøget. Squash smager jo ikke at så meget og spaghetti-squash er ingen undtagelse, så jeg vil anbefale dig at krydre den lidt, inden du kommer den i ovnen - også selvom du vælger at servere den med noget andet end "min" kødsovs. Du vælger naturligvis bare nogle krydderier, der passer til retten i sin helhed.
Kødsovs med aubergine og rødvin:
- 500 g hakket oksekød
- 1 løg - hakket
- 1 aubergine - skåret i ca 3 x 3 cm tern
- 1 spsk olivenolie
- 4-5 fed hvidløg
- 1 spsk herbes de Provence
- 1 knips chiliflager
- 1 stor dåse koncentreret tomatpuré
- 1 dåse hakkede flåede tomater
- 1 grøntsagsbouillonterning - smuldret
- 2 dl tør rødvin
- Salt og peber
Tilsæt de flåede tomater, smuldret bouillonterning og rødvin og lad retten simre en times tid under låg. Smag til med salt og peber og server kødsovsen sammen med "oprevet" spaghetti-squash, friskrevet parmesan og eventuelt en simpel grøn salat med olie/eddike-dressing.
- 2 store spaghetti-squash
- 2 spsk olivenolie
- 1½-2 spsk herbes de Provence
- Salt og peber
Halver squashene på langs og skrap kerner og "snask" ud med en ske. Dryp squashene på skærefladen med lidt olie og krydr med herbes de Provence, salt og peber. Bag squashene med skærefladen opad midt i en 200 grader varm ovn i ca 45 minutter. Tag de færdigbagte squash ud af ovnen og riv kødet op med 2 gafler