Harissa-marineret kylling, hummus, karamelliseret fennikel og "hytteost-tabbouleh" i fuldkornspita

kylhu-laag-reJeg elsker kebab og denne udgave med spicy stegt kyllingefilet, cremet hummus, karamelliserede fennikel og hytteost-tabbouleh er bestemt ingen undtagelse. Udover at hummus smager fantastisk i kebab, så er det også en sund og billig måde at erstatte lidt af kødet på. Jeg skriver ingen opskrift på hummus i dette indlæg, men skriver du "hummus" i søgefeltet øverst i højre hjørne , så dukker der vist 6-8 forskellige opskrifter frem.

kylhu-rereOpskrift:

  • Kylling:
  • 350 g kyllingeinderfilet
  • 2 spsk olivenolie + lidt ekstra til stegning
  • Saft af ½ citron
  • 3 fed hvidløg - presset
  • 1 spsk harissa
  • Salt og peber
  Bland olivenolie, citronsaft, hvidløg, harissa, salt og peber i en frysepose. Kom kødet i posen og vend det godt rundt, så alt kød bliver dækket af marinaden. Lad kødet marinere mindst 30 minutter i køleskab - gerne længere, inden det steges ca 4 minutter på hver side på en varm pande. Tilsæt eventuelt mere olie på panden om nødvendigt. Krydr eventuelt med lidt ekstra salt.  
  • "Hytteost-tabbouleh":
  • 1 tomat - skåret i små tern
  • 1 lille agurk - skåret i små tern
  • ½ rødløg - fint hakket
  • 1 stor håndfuld persille - hakket
  • 3 fed hvidløg - presset
  • 1 knips stødt spidskommen
  • 1 knips chiliflager
  • Salt og peber
  • 2,5 dl hytteost
 

Bland alle grøntsager og krydderier sammen i en skål. Vend hytteosten i grøntsagsblandingen og lad det trække 15-30 minutter på køl.

  • Fennikel:
  • 1 fennikel - trimmet og skåret i tynde skiver på langs
  • Salt og peber
  • 1 spsk smør
 

Krydr med salt og peber og steg fenniklen blød, gylden og karamelliseret i smør på en pande. Lav-medium temperatur.

Endvidere

  • 1 portion hummus
  • 3 fuldkornpitabrød - varmet efter anvisning på pakken
  • Snittet romainesalat
  • Ekstra harissa
 

Ved spisebordet - lad den enkelte selv fylde sit pitabrød med kylling, hummus, fennikel, hytteost-tabbouleh og salat.