Pasta med udenkødsovs

linsesovs-reAftensmaden i dag bød på hverdags-klassikeren over alle hverdags-klassikere - nemlig pasta med kødsovs, dog med et væsentligt twist. Kødet i kødsovsen var nemlig byttet ud med linser. Linser er både velsmagende, sunde og billige, så selvom du ikke er vegetar, så synes jeg, at du skulle prøve en omgang pasta med udenkødsovs. Jeg serverede friskrevet parmesan og en enkel salat med olie/eddike-dressing til, men undlades osten, så er retten vegansk.

udenkoedsovs-reUdenkødsovs:

  • 2 dåser kogte grønne linser - ca 500 g drænet vægt
  • 2 store løg - hakket
  • 2 gulerødder - revet
  • 2 stængler bladselleri - finthakket
  • 3 spsk olivnolie
  • Ca 10 fed hvidløg - finthakket
  • 1 spsk herbes de Provence
  • 1 stort laurbærblad
  • ½ tsk chiliflager
  • 1 lille dåse koncentreret tomatpuré
  • 1 grøntsagsbouillonterning - smuldret
  • 1 dåse hakkede tomater
  • Salt og peber
 

Steg løg, gulerødder og bladselleri i olivenolie i en stor gryde, indtil løgene er klarede. Tilsæt linser, hvidløg, herbes de Provence, laurbærblad og chiliflager og steg yderligere et par minutter. Skub grøntsags/linse-blandingen lidt til side i gryden og svits tomatpuréen 1 minut, inden smuldret bouillonterning og hakkede tomater tilsættes. Lad retten simre under låg i mindst en halv time. Smag til med salt og peber.

Endvidere:
  • Pasta kogt efter anvisning på pakken
  • Friskrevet parmesan - eventuelt et vegansk alternativ
  • En enkel salat med olie/eddike-dressing