Spiced up Butter chicken-masala

Spiced up Butter chicken med raita

butter

Butter chicken er nok en af de mest populære indiske retter og det smager også skønt, men jeg synes godt at der må være lidt mere smæk på smagen, når man nu bruger så relativt meget energi på krydderingen. Derfor har jeg i min udgave skuet lidt op for styrken, men uden at det bliver hysterisk stærkt – slet ikke.

Først parterede jeg kyllingen en stor en på næsten 1800 g og gned den ind i saften af en saftig lime, et par nips salt og ca 2 spsk chiliflager. Det er her, du har mulighed for at regulere, hvor stærk din Butter chicken skal være alt efter, hvor stærk din chili er eller hvor meget, du vælger at bruge. Kyllingen skulle nu marinere i en times tid. Imens lavede masala’en, som skulle krydre retten. Du kan se, hvordan her: https://persille.bloggersdelight.dk/2014/02/spiced-up-butter-chicken-masala/

masalaSpiced up Butter chicken-masala  til én kylling.

Masala’en blandede jeg i en halv liter tyrkisk yoghurt sammen med halv liter madlavningsfløde og hældte over kyllingen, som jeg i forvejen havde prikket med en stegenål, så den rigtig kunne trække smagen fra masala’en til sig. Jeg lod kyllingen trække omkring 5 timer, men man kan sagtens lave hertil aftenen før og lade den trække til næste dag.

I en stor stegegryde brunede jeg 4 løg, 7 hvidløgsfed og frisk revet ingefær svarede til 3 spsk i en anelse olie. Jeg skubbede løgene lidt til side og stegte kyllingstykkerne med skindsiden nedaf til de fik lidt farve og så tilsatte jeg 2 dåser blende flåede tomater og resten af yoghurtmarinaden, som kyllingen havde ligget i.

Jeg lod kyllingen simre i 1,5 time under halv låg, således at sovsen kogte godt ind og kyllingen blev mør som smør. Inden servering smagte jeg den til med lidt salt og en god skefuld honning.

raita

Jeg serverede brune ris og raita til. Raita’en lavede jeg af ca 2,5 dl yoghurt, 8 sherrytomater i både, 1 trediedel agurk, 2 forårsløg, 1 lang grøn tyrkisk peberfrugt, 1 stor gul medium stærk chili, 1 spsk mangochutney, 1 tsk stødt spidskommen og 1 spsk tørret mynte, S&P.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spiced up Butter chicken-masala