Sushi og cupcakes

Limagryde – vegetarisk gryderet

Denne meatless monday lavede jeg en skøn vegetarisk gryderet med limabønner og forskellige grøntsager i en cremet og fyldig sovs – og hertil kartoffelmos. Jeg tror at selv den mest inkarnerede kødspiser også ville have kunne lide retten.

Opskrift:

  • 1 stor porre – skåret i ringe
  • 3 fed hvidløg – presset
  • 2 tsk smør
  • 2 spsk paprika
  • 1 spsk chiliflager
  • 1 gulerod – skåret i skiver
  • 10-12 champignons – skåret i kvarte
  • 3 fed hvidløg – presset
  • 1 spsk herbes de Provence
  • 1 stor dåse koncentreret tomatpuré
  • 3 dl madlavningsfløde
  • 2 grøntsagsbouillonterninger
  • 1 knips sukker
  • 1 dåse limabønner – drænet og skyllet
  • 1 håndfuld grønne bønner – skåret i mundrette stykker
  • 1 stor snackpeber – skåret i strimler
  • Salt og peber

 

Klar porren i lidt smør i en gryde. Tilsæt paprika og chili og lad det svitse lidt. Kom gulerødder, champignon, hvidløg og herbes de Provence i gryden og lad det stege et par minutter, men pas på at hvidløget ikke bliver brændt.

Tilsæt koncentreret tomatpuré og lad den svitse et minut, inden madlavningsfløde, bouillonterning og sukker kommes i. Lad retten simre 15 minutter og tilsæt så limabønner. Lad retten simre endnu 15 minutter og tilsæt så de grønne bønner og efter endnu 4-5 minutter snackpeber i strimler som koges med i 2 minutter.

Smag retten til med salt og peber og server med kartoffelmos , ris, bulgur eller quinoa

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sushi og cupcakes