Spaghetti med tomatsovs og 86 kødboller
Idag gik der nærmest Lady og Vagabonden i den med en ordentlig portion spaghetti med tomatsovs og kødboller. De italienske serenader og den rød og hvid-ternede dug måtte vi dog drømme os til.
Kødboller:
- 500 g hakket oksekød max 7%
- 1 æg
- 3 spsk rasp
- 3 spsk frisk revet parmesan
- 3 fed presset hvidløg
- 1 spsk herbes de Provence
- 1 spsk chiliflager
- 3 spsk hakket persille
- 2 spsk citronskal
- 1 fint revet pastinak
- Salt og peber
Rør alle ingredienser grundigt sammen og lad efterfølgende farsen hvile i ca 30 minutter i køleskab. Forbered imellemtiden tomatsovsen.
Tomatsovs:
- 1 løg – groft hakket
- 3 fed hvidløg – groft hakket
- 2 stængler bladselleri – groft hakket
- 2 dåser flåede tomater
- 1 dåse tomatpuré
- 1 frisk chili – hakket
- 3 grøntsagsbouillonterninger
- 1 spsk oregano
- 1 spsk basilikum
- 1 sjat rødvin
- 1,5 dl madlavningsfløde
- 1 tsk olivenolie
- 1 tsk sukker
- Salt og peber
Svits løg, hvidløg, bladselleri og chili kort i olie i en gryde. Kom tomatpuréen på og lad den svitse med 1 minut. Tilsæt alle krydderierne og rødvinen, og lad det koge en anelse ind. Hæld de flåede tomater på og lad sovsen simre mindst 1 time. Tilsæt madlavningsfløde og kog yderligere 2-3 minutter. Smag til med sukker, salt og peber.
Imens sovsen passer sig selv tril da de små kødboller og læg den i et oliesmurt ovnfast fad. Giv dem ca 10 minutter i en forvarmet ovn på 225 grader.
Blend tomatsovsen med en stavblender og hæld den over kødbollerne i det ildfaste fad. Sluk for ovnen og lad sovs og kødboller “samle” sig ca 5 minutter ved eftervarmen.
Bland kødboller og tomatsovs med pasta kogt efter anvisning på pakken og server med en god salat og friskrevet parmesanost.
Elsker kød !!! men kan ikke rigtig lide det for tiden… Ved ikke hvorfor, men leder efter opskrifter uden kød der smager af kød