Fennikelsuppe med parmesancreme - Stop spild af mad

“Thai fiskefrikadeller” med nudelsalat

fiskefrikadeller-e1412950196928 reOvenpå den fede fødselsdagsmad igår, så trængte jeg noget friskt og magert – og da Netto samtidig havde fiskefars på tilbud for 15 kr for 400 g, så faldt valget altså på fiskefrikadeller. Færdig fiskefars er oftest dødsyg, så man er nødt til at spice den lidt op for at gøre den værd at spise – idag blev det thaistyle.

Thai fiskefrikadeller:

  • 800 g “færdig” fiskefars
  • 50 ml madlavningsfløde
  • 1 æg
  • 2 spsk fiskesovs
  • 1 spsk rød karrypasta
  • 1 lille frisk chili
  • Revet skal af 1 lime
  • 2 forårsløg
  • 1 lille håndfuld frisk mynte
  • Ingefær frisk revet på størrelse med en tommelfinger

 

Det hele puttes i foodprocessoren og hakkes og røres sammen, hvis du ikke har sådan en fyr, så må du hakke og blande ved håndkraft.

En stegepandes dryppes med en anelse olie og farsen lægges på i små toppe – ca 20 stk ialt og brunes 2 minutter på begge sider. Ned med varmen  og steg yderlige 2-3 minutter på hver side.

pudler reNudelsalat:

  • 3 “blokke” kogte kolde fuldkornsnudler – husk at skylde dem i koldt vand, når de har kogt eller klistrer de.
  •  1 snackpeber
  •  1/4 blancheret broccoli
  • 1 forårsløg
  •  1/2 rødløg
  •  1 gulerod
  •  1/3 agurk
  • 1 håndfuld grofthakket frisk mynte
  • 1 lille håndfuld ristede cashewnødder
  • 1 portion thaidressing – se opskrift længere nede på siden

 

Skær grøntsagerne ud i mindre stykker og arranger dem på et fad sammen med de kogte kolde nudler. Hæld thai-dressingen over salaten og lad den trække ca 10 minutter.

Thaidressing:

  •  Saft af 2 lime
  • 2 spsk fiskesovs
  • 2 spsk soyasovs
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk neutral olie
  • 3 fed knust hvidløg
  • frisk revet ingefær på størrelse med en tommelfinger
  • 1 frisk rød chili i bittesmå tern
  • 1 lille forårsløg i tynde ringe

 

Bland alle ingredienser sammen til en dressing og lad den trække ca 10 minutter.

 

Endvidere:

  • En god sød chilisovs til retten – en der BÅDE er sød og stærk.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fennikelsuppe med parmesancreme - Stop spild af mad