Forloren kanin - eller kylling i sennepssovs.

Reste-salat med røget laks – Stop spild af mad

lakse-ryd-op-e1436028722227 nyJeg var simpelthen nødt til at få ryddet lidt ud i gemmerne, så dagens ret består hovedsagelig af smårester. Det er  mandag og mandage er jo normalt vegetariske hos os, men denne mandag blev altså “kun” pescetarisk, da den røgede laks skulle spises idag og jeg havde dårligt plads til den i fryseren.

Dette indlæg er ikke tænkt som en decideret opskrift, men mere som inspiration til, hvordan man også kan bruge sine rester. Nu var det lige laks, som jeg havde, men det kunne også have været tun fra dåse eller måske stykker af en eller anden kold steg. Husk, rester skal jo bruges og ikke bare dø en stille død bagerst i køleskabet.

Reste-salat med røget laks:

  • Fint snittet spidskål
  • Agurketern
  • Sorte oliven med sten.
  • Revet gulerod
  • Rød chili i tynde ringe
  • Nykogte grønne bønner – snittet i lidt mindre stykker
  • Nykogte bittesmå nye kartofler + 1 laurbærblad
  • Smilende æg i kvarte
  • Stykker af røget laks  i super lækker kvalitet, men det kunne jo også være tun fra dåse eller måske stykker af en eller anden kold steg.

 

Nip og kog bønnerne i 6-8 minutter. Selvom rå bønner smager godt, så er det vigtigt at koge dem, da man ellers kan få lektin-forgiftning (http://www.foedevarestyrelsen.dk/Foedevarer/Naturlige_giftstoffer/Sider/Saadan-tilbereder-du-frugt-og-groent-undgaa-naturens-egne-giftstoffer.aspx#&&cs=1!1%2cS1.1)

Kog æggene – de bliver lækkert smilende, hvis du lægger dem i gryden fra starten med vand, der lige dækker og giver dem 6 minutter fra vandet koger.

Kog de små kartofler i vand tilsat et laurbærblad. Mine fik 9 minutter fra vandet kogte.

Snit og skær grøntsagerne i passende stykker. Arranger grøntsager, æg og laks pænt på et fad og server dressingen og evt godt brød til.

dressing-til-laks-e1436028938398 nyLækker dressing af cremefraiche, frisk hakket persille, purløg og basilikum, citronsaft og skal, samt salt og peber. Dressingen kunne jo sagtens også laves af skyr, yoghurt, fromage frais, ymer osv. og krydderurterne kunne være nogle helt andre – f.eks karse og dild.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forloren kanin - eller kylling i sennepssovs.