Reste-salat med røget laks - Stop spild af mad

Svenska köttbullar med gräddsås

köttbullar reMin datter påstod forleden at hun aldrig havde smagt nabolandets nationalret – köttbullar med gräddsås. Sådan en brist i barnets opdragelse kan vi naturligvis ikke have, så det stod på aftenmenuen i min fortolkning.

Opskrift – köttbullar:

  • 500 g hakket Antonius gris 8-12% fedt
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 1,25 dl rasp
  • 1 revet løg
  • 1 tsk Colman’s sennepspulver
  • 8 hele allehånde – stødt
  • Salt og peber

 

Alle ingredienser æltes grundigt sammen og hviler derefter ca 30 minutter i køleskab. Farsen rulles til kødboller i valnøddestørrelse og sættes i et smurt ovnfastfad. Bages i ca 25 minutter på 200 grader.

Læg de færdige kødboller i gräddsåsen/flødesovsen. De slipper nemmere fadet, hvis du hælder en sjat vand i fadet og lader det stå et par minutter, før du hælder både köttbullar og vandet i panden. Vend kød og sovs sammen og varm retten igennem. Pynt evt med lidt klippet dild.

Opskrift – gräddsås:

  • 1 tsk tomatpuré
  • 5 dl madlavningsfløde
  • 2 oksebouillonterninger
  • 2-3 spsk soyasovs
  • 1 spsk tyttebærsyltetøj, ribsgelé eller lignende
  • Vandsjatten fra köttbullar-ovnfadet
  • Salt og peber
  • Evt. en anelse kulør

 

Steg tomatpurén i en dyb pande i 1 minut. Tilsæt de øvrige ingredienser og kog sovsen ind til passende konsistens. Smag til med salt, peber og tyttebærsyltetøj.

Læg de færdige kødboller i gräddsåsen/flødesovsen. De slipper nemmere fadet, hvis du hælder en sjat vand i fadet og lader det stå et par minutter, før du hælder både köttbullar og vandet i panden til sovsen.

Vend kød og sovs sammen og varm retten igennem. Pynt evt med lidt klippet dild.

Jeg serverede med kartoffelmos, dampet broccoli, agurkesalt og solbærsyltetøj. Det “rigtigste” er tyttebærsyltetøj, men det var udsolgt.

agurkesalat svensk

“Svensk” agurkesalat med klippet dild, eddike, salt, peber og sukker.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Reste-salat med røget laks - Stop spild af mad