Herbes de Méditerranée

Flygande Jacob

flygande Jacob i fadJeg har en tid været fascineret af og har haft lyst til at lave den svenske ret “Flyvende Jacob”. Både på grund af den lidt pudsige og 70’er-agtige sammensætning af ingredienser, men naturligvis også på grund af navnet – især da min ældste netop hedder Jacob.

Navnet kommer af at retten blev opfundet af Ove Jacobsson som arbejdede i luftfragtindustrien og blev første gang offentliggjort i bogen “Allt om mat” i 1976. Retten er siden næsten blevet en institution i Sverige og findes i et utal af variationer – og her får du min:

flygande JacobOpskrift:

  • 600 g kylling – bryst, inderfilet eller lignende
  • 1 pakke bacon
  • 1 spsk god karry – jeg brugte min egen
  • 1 fed hvidløg – knust
  • Salt og peber
  • 5 dl madlavningsfløde
  • 2-3 bananer – halveret først den ene vej og så den anden
  • 2 store spsk sød chilisovs
  • 2 store spsk stærk chilisovs – mængden afhænger jo lidt af, hvor stærk din chilisovs er og hvor stærkt du kan lide det.
  • 1 hønsebouillonterning
  • 2 håndfulde peanuts

 

Klip baconskiverne i 3 stykker hver og steg dem sprøde, men ikke alt for mørke i en dyb pande. Stil til side.

Del kyllingen i mundrette stykker og steg dem på samme pande, som baconen (hæld lige det værste baconfedt af først) sammen med karry, hvidløg, salt og peber. Når kyllingen har fået farve på alle sider, hældes madlavningsfløde og både sød og stærk chilisovs over og bouillonterningen smuldres i retten.

Lad rette koge et par minutter, smag til med salt og peber og hæld derefter retten i et ovnfast fad. Læg bananerne i fadet og sæt det i ovnen på 200 grader i 10 minutter. Pynt så fadet med bacon og peanuts og giv det yderligere 5-10 minutter i ovnen.

fly salat

Jeg serverede fuldkorns bulgur og salat af rød peber, spæde salater, grape og ærter til. Dressingen bestod af grape/citronsaft, friskrevet ingefær, hvidløg, chili, salt og peber.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Herbes de Méditerranée