Kylling på mexicansk

Laksedeller i karry

fiskekarry

Idag stod menuen endnu engang på “15 kroner på tilbud fiskefars” – denne gang af hakket laks og torsk. Da færdig-fars jo har brug for lidt ekstra hjælp til at smage rigtig godt, valgte jeg at give den en thai/indisk fusions smagssætning.

Opskrift – dellerne:

  • 400 g  Thorfisk lakse/torske-fars
  • 1 stor forårsløg – fint hakket
  • Revet skal af 1 lime
  • 3 fed hvidløg – presset
  • 1 lille grøn stærk chili – finthakket. (Jeg brugte årets første af egen avl 🙂 )
  • 2 spsk sesamfrø
  • Salt og peber
  • Lidt olie til at stege i.

 

Bland alle ingredienser grundigt sammen og form farsen til ca 12 små frikadeller med en ske. Steg på panden i lidt olie ca 3 minutter på hver side.

Opskrift – karrysovs:

  • 2 tsk olie
  • 2 spsk god karry (Jeg brugte min egen – https://persille.bloggersdelight.dk/2014/05/madras-karry/)
  • 1 løg – hakket
  • 3 fed hvidløg – finthakket
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 5 dl madlavningsfløde (alternativt kokosmælk)
  • 2 spsk sød chilisovs
  • 1 gul peber i strimler
  • 1 rød peber i strimler
  • 1 stor håndfuld slikærter
  • 2-3 forårsløg i mindre stykker
  • Salt og peber

 

Svits karry kort i olie. Tilsæt løg, hvidløg og chiliflager og steg det uden at det branker. Hæld madlavningsfløde på og tilsæt bouillonterning og sød chilisovs. Kog sovsen ind til passende konsistens og tilsæt grøntsager og lad dem simre med i 2 minutter. Smag til med salt og peber. Læg de varme fiskefrikadeller i sovsen. Server med fuldkorns ris.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kylling på mexicansk