Laksedeller i karry

Svinemørbrad og pasta med gorgonzola, aubergine og svampe

Pasta-med-gorgon-e1435832298988 blSvinemørbrad er en af mine yndlings udskæringer. Mager, velsmagende og nem at variere. Idag med italienske noter.

Opskrift:

  • 1 svinemørbrad på omkring 500 g
  • 1 tsk + 1 spsk olivenolie
  • Et par duske af hver af timian, rosmarin og oregano
  • 1 tsk tørret salvie
  • Salt og peber
  • 1 aubergine i tern
  • 1 rødløg i smalle både
  • 250 g champignon i halve
  • 100 g gorgonzola
  • 3 dl madlavingsfløde

 

Skær mørbraden i bøffer og drys dem med halvdelen af krydderurterne og salt og peber. Bank bøfferne let med håndroden, så de bliver lidt fladere og krydderurterne trykkes ned i kødet. Brun bøfferne på begge sider i lidt olie i en dyb pande. Tag kødet af panden og sæt til side.

Hæld en spsk olie på samme pande og steg aubergine, rødløg og champignon, indtil auberginen er blød og lækker. Tilsæt hvidløg og resten af krydderurterne og steg yderligere 2 minutter. Læg bøfferne på panden igen sammen gorgonzola’en. Når osten er smeltet tilsætte madlavingsfløden. Kog ind til passende konsistens og smag til med salt og peber.

Bland med friskkogt fuldkornspasta. Husk at gemme lidt af kogevandet fra pastaen til at justerer sovsen med, hvis den er blevet for indkogt.

vvv re

Tomatsalsa:

  • 5 tomater i små tern
  • 1/2 rødløg i tern
  • 3 spsk kapers
  • 2 fed hvidløg – presset
  • 1 stor spsk pesto
  • Saft af 1/2 citron
  • Salt og peber

 

Bland hele herligheden sammen og lad salsaen trække i køleskabet en halv time.

Sådan en omgang pasta med “flødesovs” og kød kan godt være lidt tung kost, så det er et must at servere en syrlig/skarp salat til. Jeg kan godt lide den oveni pastaen sammen med sovsen, så det hele blander sig, men den kan naturligvis også serveres ved siden af.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Laksedeller i karry